22.9 C
Poreč
Srijeda, 23 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Istarski gradonačelnici i župan su reagirali na izjave Damira Grünbauma

Istarski gradonačelnici i župan su reagirali na izjave Damira Grünbauma

Istarski gradonačelnici na čelu sa Fabrizijem Radinom priopćenjem su reagirali na neistinite tvrdnje Damira Grunbauma koje je iznio. Njegovo priopćenje možete pročitati OVDJE.

”U trenutku u kojem se cijeli svijet suočava s jednom od najvećih kriza i posljedicama koje je uzrokovao COVID-19, prije svega onim zdravstvenim gdje je u Istri izgubljen i prvi život, zgroženi smo riječima i nizom neprovjerenih tvrdnji koje je iznio gospodin Damir Grünbaum, a sve s ciljem kako bi dospio u medije, pritom ne birajući sredstva.

U svom priopćenju gospodin Grünbaum izrekao je niz subjektivnih ocjena kojima se želi osporiti i dovesti u pitanje rad Stožera civilne zaštite Istarske županije te svih zdravstvenih djelatnika i dežurnih službi koji su se u potpunosti podredili ovoj situaciji, a kako bi građani Istre što manje bili izloženi posljedicama koronavirusa.

Ovim putem, svi istarski gradonačelnici na čelu sa zamjenikom župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije g. Fabrizijem Radinom, izražavaju beskompromisnu podršku kako Stožeru, tako i svim istarskim liječnicima i medicinskom osoblju te u potpunosti podržavaju njihov rad.

Istra je i ovog puta pokazala da je spremna za suočavanje s izvanrednim situacijama. Prvi u Hrvatskoj uveli smo mjere kojima se želi smanjiti mogućnost prijenosa zaraze, svjesni koliko ovakva situacija može imati posljedice na zdravlje pa čak i život naših sugrađana i zato su sve naše službe maksimalno koordinirane te svatko iznimno profesionalno obavlja svoj dio posla.

Upravo iz tog razloga, žalosti nas što gospodin Grünbaum u aktualnoj situaciji u kojoj se svi zajedno nalazimo, ne bira sredstva već jeftinim pokušajem sakupljanja političkih poena želi osporiti rad svih onih koji odrađuju „lavovski“ posao kako bi građani Istre bili sigurni”, stoji u priopćenju kojeg potpisuju gradonačelnici svih istarskih gradova te Fabrizio Radin.

NAJČITANIJE