30.5 C
Poreč
Nedjelja, 9 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Istarski vodovod neće vršiti prisilnu naplatu

Istarski vodovod neće vršiti prisilnu naplatu

Zbog situacije uzrokovane širenjem zaraze virusa COVID-19, Istarski vodovod d.o.o. poduzet će mjere radi osiguranja nesmetane vodoopskrbe te nesmetanog poslovanja.

Uz obvezne higijenske mjere radnika (dezinfekcija ruku i obuće pri ulasku u poslovne prostore) te tjedne dezinfekcije svih prostora u kojima borave radnici, Istarski vodovod d.o.o. podijelio je svoje radnike u svim organizacijskim jedinicama u dvije odvojene grupe i to na način da svaka grupa zasebno može obaviti sve poslove organizacijske jedinice.

Definiranim grupama radnika zabranjeno je međusobno kontaktiranje (i poslovno i privatno), sve kako bi, u slučaju izricanja mjera izolacije za jednu grupu, nastavili nesmetan rad sa drugom grupom radnika.

Nadalje, kako ni u jednom trenutku ne bi doveli u pitanje nesmetanu vodoopskrbu, na postrojenjima Gradole, Butoniga i Sv. Ivan osigurali su pomoćne ležajeve u slučaju uvođenja još restriktivnijih mjera.

Njihovi su operateri, u slučaju potrebe, spremni boraviti u izolaciji na postrojenjima za proizvodnju vode 24 sata 7 dana u tjednu, sve radi osiguravanja stabilne vodoopskrbe.

Zaključno, kako bi bili solidarni s potrošačima za vrijeme trajanja pandemije virusa COVID-19, obavještavaju javnost da do opoziva proglašenog stanja pandemije, Istarski vodovod d.o.o. neće primjenjivati mjere obustave ili ograničenja isporuke vodnih usluga prema potrošačima u slučaju nepodmirenja računa za isporučene vodne usluge, neće obračunavati zatezne kamate na račune za vodne usluge, počevši od računa za vodne usluge pružene od 01. ožujka 2020. godine te na račune za sve ostale usluge izdane nakon 01. ožujka 2020. godine, te neće vršiti prisilne naplate temeljem pravomoćnih rješenja o ovrsi, stoji u priopćenju.

NAJČITANIJE