8.1 C
Poreč
Nedjelja, 7 ožujka, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Istječe javni poziv fažanskim udrugama

Istječe javni poziv fažanskim udrugama

Još je tjedan dana ostalo do zatvaranja javnog poziva Općine Fažana upućenog udrugama za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro na području Fažane.

Poziv otvoren do 3. ožujka namijenjen je udrugama čije su aktivnosti usmjerene na zaštitu okoliša, zdravstvo i socijalnu skrb, veterinarstvo, kulturu, razvoj civilnog društva, poljoprivredu te predškolski odgoj i obrazovanje.

Općina je u proračunu za njihov rad u ovoj godini predvidjela ukupno 300.000 kuna, a za sva spomenuta područja očekuje se potpisivanje 57 ugovora. Zaštiti okoliša Općina je namijenila 15.000 kuna kroz tri očekivana ugovora, za zadravstvo i socijalnu skrb 30.000 kuna kroz 20 ugovora, a za područje veterinarstva 2.000 kuna kroz dva ugovora.

Kulturu će Općina financirati sa 72.000 kuna, a sredstva bi se trebala raspodijeliti
na 15 ugovora za isto toliko programa, projekata, manifestacija ili aktivnosti. Još je izdašnija Općina po pitanju razvoja civilnog društva – određeno je da to područje financira sa 142.000 kuna kroz deset ugovora.

Za poljoprivredu su predviđena dva ugovora ukupno vrijedna 21.000 kuna, a za predškolski odgoj i obrazovanje 18.000 kuna kroz pet očekivanih ugovora. Prijave se podnose isključivo na propisanim obrascima, a sa svim obaveznim prilozima dostavljau se u zatvorenoj omotnici, osobno ili kurirom u pisarnici Općine ili preporučenom pošiljkoma na adresu:
Općina Fažana, 43.Istarske divizije 8, 52212 Fažana, s naznakom „Javni poziv za udruge – ne otvaraj“.
Z. S.

NAJČITANIJE