20 C
Poreč
Nedjelja, 31 svibnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Istra Inspirit vas vodi na virtualnu zavodljivu turu Vrsarom

Istra Inspirit vas vodi na virtualnu zavodljivu turu Vrsarom

Umjesto uobičajene najave još jedne sezone Istra Inspirita, kulturno-doživljajnog projekta koji već devetu godinu zaredom uspješno oživljava povijest, mitove i legende istarskog poluotoka, uz interpretativnu šetnju sa Giacomom Casanovom, koja se trebala održati 13. svibnja u 19h na pitoresknim ulicama Vrsara, uz našu vjernu publiku, ovoga puta najava je malo drugačija.

Obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedbu nije moguće realizirati uz publiku te smo stoga u isto vrijeme organizirali virtualnu turu na Facebook stranici Istra Inspirita: www.facebook.com/istrainspirit

S velikom željom da kazalište, glumu, doživljaj i emocije – sve ono što Istra Inspirit čini posebnim i autentičnim već skoro jedno desetljeće, prenesemo barem djelomično našoj publici, organizirana je interpretativna šetnja Vrsarom – Casanova Tour, u kojoj ćete svi moći uživati virtualno. U sklopu Casanova Toura moći ćete otkriti sve tajne uzbudljivog života najpoznatijeg svjetskog ljubavnika dok je za vrijeme Vrsarske grofovije, 1743. godine boravio u Vrsaru, a također i uživati u inspirativnim vidikovcima koji krase ovaj šarmantni ribarski gradić, a za što će se pobrinuti vrijedna glumačka ekipa Istra Inspirita.

Casanova Tour Vrsar

Projekt je nastao u suradnji Turističke zajednice Općine Vrsarkoja već dugi niz godina razvija doživljajni turizam destinacije i koja je dugogodišnji partner Istarske razvojne turističke agencije u osmišljavanju novih turističkih proizvoda koji se temelje na oživljavanju povijesno-kulturne baštine i tradicije ovoga kraja. Kratki video uradak interpretativne šetnje osmišljene prema modelu Interpret Europe prikazati će se u sklopu Interpret Europe web conference 2020 – Fostering heritage communities kroz online format od 8. do 11. svibnja 2020., što dodatno dokazuje vrijednost ovoga projekta.

FOTO: Turistička zajednica Istarske županije

https://www.istra.hr/hr/top-news/istra-inspirit-vas-vodi-na-virtualnu-zavodljivu-turu-vrsarom-number-togetherinstorytelling

NAJČITANIJE