15.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Istra ovih blagdana očekuje oko 38.000 turista

Istra ovih blagdana očekuje oko 38.000 turista

U Istri će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana boraviti oko 38 tisuća gostiju, a očekuje se oko 126 tisuća turističkih noćenja, procjenjuju u Turističkoj zajednici Istarske županije.

“Za božićne i novogodišnje blagdane, u razdoblju od 20. prosinca do 6. siječnja, očekujemo u Istri oko 126 tisuća noćenja i oko 37.800 dolazaka. U usporedbi s istim lanjskim razdobljem to je jedan posto noćenja više”, kaže direktor istarske turističke zajednice Denis Ivošević.

Najviše gostiju boravit će u u Rovinju, Poreču, Umagu i Puli

Tradicionalno će najviše turista tijekom blagdana biti u Rovinju, Poreču, Umagu i Puli.

“Najviše gostiju očekujemo s naših tradicionalnih tržišta – Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Njemačke. Za sve njih bit će otvoreno oko 25 hotela velikih hotelskih kuća te većina malih obiteljskih hotela”, kaže Ivošević.

Ove godine u Istri ostvareno oko 29 milijuna turističkih noćenja

Ukupno je u ovoj godini na istarskom poluotoku ostvareno oko 29 milijuna turističkih noćenja, odnosno jedan posto više nego lani, a broj posjeta povećan je za gotovo četiri posto, što ukazuje na to da se gosti zadržavaju nešto kraće, što je uostalom trend u cijelom svijetu, napominju u Turističkoj zajednici Istarske županije.

NAJČITANIJE