25.5 C
Poreč
Ponedjeljak, 21 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO U Puli tvrde da onečišćenje zraka dolazi iz Italije

U Puli tvrde da onečišćenje zraka dolazi iz Italije

Ubrzo nakon što su prikazana mjerenja o onečišćenju zraka u Puli, koji je, podsjetimo, vrlo onečišćen i ocijenjen kao nezdrav, stranica Grada Pule je objavila sliku u kojoj se poziva na to kako onečišćenje zraka ne uzrokuje Kaštijun već Italija.

Izdvajamo neke od najzanimljivijih komentara na tu objavu u cjelosti: 

“Recimo da nije bitno zašto je situacija takva ali zašto svi šute? čeka se da počne bura? da li je netko dao kakvu preporuku ljudima i osjetljivim skupinama što da čine u toj situaciji? tko uopće to prati od nadležnih službi? Jučerašnja mjerenja kažu da je zrak bio vrlo loš iliti ovo tamno crveno. Manje smo valjda vrijedni nego ljudi u Zagrebu – oni su makar nakon 2 dana bili obaviješteni da nije preporučeno se zadržavati vani.”

“Da, samo Italija je kriva. Svaki dan na obzoru gledam kako se kovitla crni gusti dim u nebo. Zna se TOČNO gdje. Dani puni magljuštine i dima. Crnilo se stapa s oblacima. Zrak smrdi. Odjeća sa štrika smrdi. Truje se cijeli grad. Oni koji bi trebali poduzeti nešto ne poduzimaju ništa. Sto kružnih tokova da sagrade neće im pomoći prikriti odgovornost.”

Zapravo je vrlo zanimljivo kako se o onečišćenju koje uzrokuje Kaštijun još uvijek šuti. Zaslužuju li, napokon, Istrani znati istinu? (iV)

 

NAJČITANIJE