10.2 C
Poreč
Ponedjeljak, 30 ožujka, 2020
iVijesti banner
Naslovnica HRVATSKA Je li šef DORH-a Dražen Jelenić zaista mason?

Je li šef DORH-a Dražen Jelenić zaista mason?

Nacional je tijekom ponedjeljka došao u posjed opsežne interne dokumentacije koja otkriva značajan nepoznati detalj iz životopisa glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića koji budi iznimno ozbiljnu sumnju da bi se on zbog te svoje tajne mogao nalaziti u sukobu interesa dok obavlja svoj posao, donosi Paraf.

Na adresu redakcije dostavljena je anonimno, s preciznim objašnjenjima tko su izvori koji mogu potvrditi da se radi o autentičnim materijalima, piše Nacional. Radi se o dokumentima vlastoručno potpisanim od glavnog državnog odvjetnika, koji pokazuju da je pristupio slobodnim zidarima.

Cijela priča je krenula zato što je navodno dio urednika portala Dnevno.hr ucijenjivao oftamologa Nikicu Gabrića da će javnosti otkriti da je Gabrić mason. On ih je prijavio za ucjenu, što oni negiraju.

No, Vuk Radić, jedan od osumnjičenih iznuđivača, mason je koji je prisustvovao Jelenićevoj inicijaciji i mogao je i njega ucjenjivati da će ga javno prokazati. Policija je iznuđivače htjela pritvoriti zbog zločinačkog udruživanja, ali DORH je sugerirao blaži pristup pa su pušteni da se brane sa slobode. Je li se to dogodilo zbog Jelenićeva sukoba interesa?

Sada postaje jasno zbog čega glavni državni odvjetnik do dan danas nije procesuirao ni jednog moćnog političara. Naime, prema izjavi Nikice Gabrića u masonskoj su loži brojni političari na vodećim funkcijama u državi, koji ne žela da se za to zna.

I u tom se pogledu šef DORH-a nalazi u sukobi interesa. Ne može protiv braće masona, ma koliko oni bili upetljani u korupciju.

Naime, sama zakletva prilikom pristupanja slobodnim zidarima zabranjuje bilo kakvu aktivnost po tom pitanju. Sve suprotno, smatraju masoni, bila bi izdaja.

Ne čudi stoga što Jelenića oporba optužuje da ništa ne radi. Sada se zna i zašto.

 

NAJČITANIJE