5.2 C
Poreč
Utorak, 9 ožujka, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Jeste li znali da Google, u suradnji s glavnim multinacionalnim tvrtkama za...

Jeste li znali da Google, u suradnji s glavnim multinacionalnim tvrtkama za lijekove, proučava, proizvodi i prodaje cjepiva ?

Velike tehnološke multinacionalke rade što žele, to je jednostavno zato što politika ne čine ništa i ne poziva ih da djeluju u skladu sa zakonom i Ustavom, kao što ne čini ništa protiv njihovih gigantskih sukoba interesa

Tri milijuna eura za borbu protiv dezinformacija o cjepivima protiv COVID 19. To je iznos koji Google, putem svog laboratorija Google news initiative, želi prikupiti otvaranjem globalnog fonda za sve novinarske organizacije i sve razbojnike, točnije, samozvane provjeravatelje činjenica.

Protuzakonito ponašanje Googlea

Google svojim algoritmima određuje koje vijesti moraju biti vidljive i koje treba zatamniti. Vrši se cenzura, zatvaranje i demonetizacija YouTube kanala i novinarke kuće koje su registrirane i djeluju na zakoniti način nisu pošteđene od cenzure.

U stvari Google se ponaša kao da je izdavač i usprkos zakonima i Ustavu dodjeljuje si ovlasti zatvaranja kanala i cenzure sadržaja, ovlasti koje bi u našem sustavu trebale, po osnovi zakona, pripasti samo pravosuđu i to tek nakon potrebnih provjera neovisnih autoriteta.

Googleov gigantski sukob interesa ?

O da, jer Google sada skuplja milijune eura kako bi stvorio vojsku razbojnika protiv onih koji žele dati informacije o cjepivima i predstavlja cijeli projekt kao da je poštena bitka protiv dezinformacija, ali nitko ne kaže da je Google također tvrtka koja proučava, proizvodi i prodaje cjepiva u suradnji s glavnim multinacionalnim tvrtkama za lijekove.

2016.godine Google Alphabet, matična tvrtka Googlea, sklopila je ugovor s GlaxoSmith-Kline-om u iznosu od 715 milijuna dolara kako bi stvorila Galvani, još jednu tvrtku koja razvija bioelektronske lijekove i cjepiva i za tu potrebu izvlači zdravstvene podatke od korisnika Googla.

Google je 2018. u Vaccitech uložio 27 milijuna dolara za istraživanje i proizvodnju cjepiva protiv gripe, MERS-a i raka prostate. Vaccitech se definirao kao “budućnost masovne proizvodnje cjepiva” i 2020. najavio je da će zajedno sa Sveučilištem u Oxfordu i AstraZeneci raditi na COVID cjepivu.

Nalazimo se u stanju gdje sami proizvođači lijekova i cjepiva kontroliraju protok informacija, ulažu sve veće iznose novca u borbu protiv slobode informiranja te ih cenzuriraju i prikrivaju po vlastitoj želji.

Ne, to uopće nije svijet koji mi iz Byoblua želimo i možda, poput nas, svi ljudi koji vjeruju u slobodu.

Izvor: Byoblu.com (uređeni tekst)

Foto: Screenshot Byoblu

NAJČITANIJE