11 C
Poreč
Utorak, 7 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA KAJIN PORUČIO MILANOVIĆU: Milanoviću, ne podržavaj korupciju i lopovluk! Ne radi to.

KAJIN PORUČIO MILANOVIĆU: Milanoviću, ne podržavaj korupciju i lopovluk! Ne radi to.

Povodom prisustvovanja novoizabranog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice osnutka IDS-a u Pazinu oglasio se Damir Kajin. Reakciju Damira Kajina prenosi Direktno.hr. 

Na svečanosti u povodu 30. obljetnice osnutka IDS-a u Pazinu bio je novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Takav potez izazvao je žestoku reakciju Damira Kajina, bivšeg dugogodišnjeg potpredsjednika te stranke i bivšeg saborskog zastupnika, kandidata za istarskog župana, jednoga od najdugovječnijih ljudi u hrvatskoj politici.

S IDS-om se Kajin razišao davno, prekinuo sve kontakte s najmoćnijom istarskom strankom i kao politički neovisan, vrlo često komentira politička i društvena događanja.

Također, godinama ukazuje na strahovite financijske malverzacije, ali i pravu koruptivnu hobotnicu iza tunela Učka, ali, njegove riječi kao da ne čuju u DORH-u i USKOK-u…

Pažljivo je promatrao 30. obljetnicu od osnutka IDS-a, stranke koja je započela svoj život baš na Dan ljubavi, 14. veljače 1990., ali danas su ostali samo fragmenti te nekoć jake regionalne stranke.

I posebno ga je zasmetao dolazak izabranog predsjednika Zorana Milanovića u Pazin, na proslavu, gdje se susreo s čelnicima IDS-a, ali i Amsterdamske koalicije.

Stoga je novom predsjedniku, koji 18. veljače i službeno useljava na Pantovčak, postavio javno pitanje, ali na njega i sam, na neki način odgovorio:

“Zašto Milanović dolazi na Sabor IDS-a? To je ‘nonsens’. Takav performans nisu izvodili ni Mesić, a ni Josipović. Kao da šalje poruku, oni su uz mene, neka kradu, ja ih štitim.

Postavljam sebi pitanje, što bih ja, pisao, izgovarao, da je Kolinda došla na skup HDZ-a? To bi bilo ružno za čitati!

Milanoviću, ne podržavaj korupciju i lopovluk! Ne radi to.

Ono što Hrvatskoj najviše treba, to je medijska opozicija predsjedniku. Ja mu to mogu reći. Ne zbog njega, već zbog države.

On, Lozančić i ja smo se prvi put upoznali 2000-2001. godine, negdje u okolici Londona. Jeli smo u troje neke bijele engleske kobasice. Meni loše, ali njihov izbor.

Nemoj podržavati kriminal. To Ti ne pristoji. Pa Istra danas nije opljačkana sa strane. Opljačkali su je najbolji istarski sinovi. Ne čini to i ne šalji orwelovsku poruku da ste vi jednakiji od onih koji su opljačkani”, odrješit je Damir Kajin.

Foto: Goran Šebelić/CROPIX

 

NAJČITANIJE