11.8 C
Poreč
Petak, 30 listopada, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Kako Istra ima puno manje slučajeva zaraze koronom od ostatka Hrvatske?

Kako Istra ima puno manje slučajeva zaraze koronom od ostatka Hrvatske?

Gotovo već dva tjedna Istra dnevno ne bilježi više od dva slučaja zaraze koronavirusom, što je rezultat pravodobnih mjera i odgovornog ponašanja građana, ocijenio je u četvrtak u izjavi za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

To je zasigurno rezultat pravodobnih mjera istarskog Stožera civilne zaštite, ali i discipline i odgovornog ponašanja građana Istre te podrške županije, gradova i općine, istaknuo je Kozlevac.

Naime, u Istarskoj županiji trenutno je svega devet aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, od kojih je samo jedna hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 71 osoba.

Da je situacija na istarskom poluotoku pod kontrolom i stabilna, potvrdio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac i očekuje da će se nastaviti trend dobrih rezultata. Stožer će, dodao je, ovisno o tome razmotriti moguće otpuštanje nekih mjera.

“To je stil i način rada istarskog Stožera svih ovih sedam mjeseci. Pomno pratimo i analiziramo situaciju zajedno s našim epidemiolozima i donosimo mjere neovisno o tome jesu li one mjere kojima nešto zaoštravamo, ograničavamo ili popuštamo”, rekao je Kozlevac.

Pozvao je građane da i dalje budu odgovorni, jer je to ključ uspjeha u borbi protiv ove epidemije.

“”Kad govorim da je situacija povoljna, to znači da nemamo novih žarišta, da ovo sve što imamo u samoizolaciji su ljudi iz postojećih izvora. Ono što bih htio reći je da građani kao što su i do sada bili odgovorni, da nastave tako biti i dalje, da budemo što manje mobilni, da se ne krećemo pretjerano u druge krajeve i obrnuto i da sva druženja razne evente skratimo na najmanju moguću mjeru te da to bude u krugu obitelji. To je ključ dobre situacije” – zaključio je načelnik Kozlevac.

Izvor: Poslovni.hr 

Foto: Ilustracija

NAJČITANIJE