23.3 C
Poreč
Srijeda, 5 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Evo kako se uhljebiti po Marčanski. Bez natječaja, naravno!

Evo kako se uhljebiti po Marčanski. Bez natječaja, naravno!

UHLJEBLJIVANJE PO MARČANSKI: Nakon što je Ministarstvo turizma utvrdilo da Vedrana Valić nema uvjete za mjesto direktorice Turističke zajednice, načelnik Pliško “stavio” ju je za voditeljicu marketinga. BEZ NATJEČAJA, donosi Glas Istre.

Nakon što je Ministarstvo turizma utvrdilo da novoimenovana direktorica Turističke zajednice Marčana Vadrana Valić nije imala potrebno radno iskustvo od godinu dana u turizmu, zbog čega nije mogla biti potvrđena na to mjesto, marčanski vlastodršci na čelu s IDS-ovim načelnikom Predragom Pliškom ipak su našli način kako da Vedranu Valić zaposle na teret poreznih obveznika. Podsjetimo, Valić je supruga poznatog harmonikaša Serđa Valića, koji je u bliskim odnosima s marčanskim čelnicima.

Rješenje koje su pronašli je sljedeće: Vedrana Valić je opet zaposlena u Turističku zajednicu, ovaj put kao voditeljica marketinga i administracije. Ranije je Valić bila zaposlena kao glasnogovornica u Gradu Poreču odakle je namjerila otići u Marčanu jer se preselila u Rakalj, koji je puno bliže Marčani nego Poreču. Ali kad je priča o (ne)udovoljenju uvjeta za mjesto direktorice TZ-a objavljena u Glasu Istre – računi su joj se pomrsili i Ministarstvo turizma je to imenovanje spriječilo. Ali, marčanska vlast je očito nije željela ostaviti na cjedilu.

– Vedrana Valić radi na poslovima marketinga i projekata, odnosno poslovima marketinga i administracije, rekao nam je načelnik Pliško, potvrđujući da će raspisati novi natječaja za direktora.

Na radno mjesto voditeljice marketinga i administracije Valić je zaposlena bez natječaja.

– To smo zaposlili temeljem moje odluke kao predsjednika Turističke zajednice, a na prijedlog Turističkog vijeća, dolosovno nam je rekao Pliško.

Na upit jesu li Vedranu Valić tim potezom zbrinuli na izmišljeno radno mjesto, Pliško kaže da to nije točno i da mjesto nije izmišljeno jer postoji u sistematizaciji već dvije godine. Potvrdio je da dosad na tom mjestu nitko nije radio.

– Po zakonu nije propisano da mora biti natječaj. Nemam vremena, žao mi je, poručio je Pliško i prekinuo razgovor.

Ostali smo tako uskraćeni za pojašnjenje hoće li se s raspisivanjem novog natječaja za direktoricu tempirano čekati godinu dana, taman koliko treba da nova voditeljica marketinga i administracije konačno stekne uvjet od godinu dana rada u turizmu, koji joj je potreban da postane direktorica Turističke zajednice.

NAJČITANIJE