26 C
Poreč
Petak, 3 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Kelly's Heroes 3 - Ratne igre u Vižinadi

Kelly’s Heroes 3 – Ratne igre u Vižinadi

Ljubitelji airsofta (vojnog simulacijskog sporta u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja) po treći puta za redom moći će uživati u ratnim igrama i kontroliranim eksplozijama koje će Vižinadu tijekom petka i subote (18. – 19. listopada 2019.) vratiti u vrijeme posljednjeg svjetskog sukoba, piše Večernji.hr.

Teško ćemo naći ljubitelja ratnog filma koji nije uživao u ratnom klasiku „Kelly’s Heroes“. Ovaj holivudski ratni spektakl sniman je u ljeti davne 1969. u malom istarskom mjestu Vižinadi, a u njemu su glumile zvijezde američke kinomatografije pa se tako Vižinada može pohvaliti da su na njezinim ulicama svoju slavu kalila zvjezdana imena poput Clinta Eastwooda, Tellyja Savalasa, Dona Ricklesa, Carola O’Connora, Donalda Sutherlanda, Harryja Deana Stantona… Ratna komedija „Kelly’s Heroes“, odnosno „Zlato za odvažne“, kako glasi hrvatski naslov filma, ušla je u anale svjetske ratne kinomatografije, a vizure istarske Vižinade vidjeli su milijuni gledatelja diljem svijeta.

Iako nas od snimanja filma dijeli točno pola stoljeća, uprizorenje bitke za zlato i ove će godine privući na glavni gradski trg Vižinade brojne gledatelje iz Hrvatske i svijeta. Ljubitelji airsofta (vojnog simulacijskog sporta u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja) po treći puta za redom moći će uživati u ratnim igrama i kontroliranim eksplozijama koje će Vižinadu tijekom petka i subote (18. – 19. listopada 2019.) vratiti u vrijeme posljednjeg svjetskog sukoba. Vojnici u savezničkim i nacističkim uniformama s ratnom opremom zaposjesti će ulice grada i uprizorenjem borbi obilježiti pola stoljeća od snimanja holivudskog ratnog klasika. Događaj će imati međunarodni karakter jer se očekuje dolazak 150 igrača iz sedam zemalja. Tako će uprizorenju bitke za zlato svoj doprinos dati igrači iz Velike Britanije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke i Češke. Ovogodišnji događaj organizira Udruga Airsoft klub Odvažni (u osnivanju) u suradnji s Turističkom Zajednicom općine Vižinada, Športnim društvom za taktičke igre – Ljubljana i Kulturno zgodovinskim društvom Triglav.

Kelly’s Heroes 3 – Airsoft event otvoren je za sve ljubitelje ratnih igara i gledatelje koji će moći uživati u uprizorenju bitaka, izložbi antiknih naoružanja privatnih kolekcionara, prikazivanju filma, ali i glazbi i plesu. Hrvatski airsoft savez održati će prezentaciju airsofta kao sporta pa će se gledatelji moći upoznati s oružjem i sigurnosnim propisima. Budući da događaj ima međunarodni karakter, u Vižinadi se ove godine očekuje velik broj posjetitelja iz cijelog svijeta. Fotografije prošlogodišnjeg Kelly’s Heroesa najbolje svjedoče o kvaliteti događaja koji će zacijelo postati jedan od glavnih turističkih amblema istarske Vižinade, piše Večernji.hr.

NAJČITANIJE