15.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Koronavirus je odnio prvu žrtvu u Istri

Koronavirus je odnio prvu žrtvu u Istri

Umjesto da sazovu konferenciju za medije Barijera, stranka u osnivanju je poslala Priopćenje kako bi izbjegli neposredne kontakte radi epidemije, koje prenosimo u cijelosti:
Obraćamo se medijima jer smatramo da moramo iskazati naše razočaranje neshvatljivim propustom cijelog sustava civilne zaštite povodom smrti našeg dragog sugrađanina Nina Kernjusa.
Nevjerojatno je da je bilo potrebno više od 48 sati hitnoj pomoći, epidemiologu, liječnicima, kriznom stožeru da pruže odgovarajuću, u ovom slučaju hitnu liječničku pomoć Ninu Kernjusu. Od samog su početka svi uključeni znali da simptomi na koje je ukazivala obitelj upućuju na simptome zaraze koronavirusom tj Covidom-19!
Upitajmo se, da li je to, zapravo, glavni razlog zakašnjele intervencije? Da li bi Nino ostao živ da se nije aktivirao ovaj  novi, ali očito tromi i neefikasni sustav zaštite od epidemije koronavirusom?
U Istarskoj županiji je u srijedu prema službenim izvorima bilo 6 oboljelih od koronavirusa koji se liječe. Prema riječima članova Stožera civilne zaštite  istarske županije spremni smo zbrinuti višestruko veći broj oboljelih. Međutim sustav je neshvatljivo i neoprostivo zakazao već kod sedmog potencijalnog pacijenta koji je to, nažalost, platio svojim životom!
Bili smo u početku zadivljeni brzinom reakcije Stožera i pravovremenim poduzimanjem svih preventivnih mjera radi zaštite naših građana. Bili smo zadivljeni rječitošću i pokazanom stručnošću Stožera u komunikaciji sa medijima. Sad smo razočarani jer se pokazalo da zapravo nisu spremni da se suoče sa koronavirusom.
Ne tražimo ostavku od Stožera jer bi to bilo nerazumno u ovom osjetljivom i teškom trenutku. Tražimo da hitno preuzmu kontrolu nad cijelim sustavom i aktiviraju ga tako da se ne događaju kobne greške. U njihovim su rukama naši životi!
Neka priču pred kamerama zamijene akcijom i organiziranjem svih karika u lancu borbe protiv koronavirusa.
Imamo od koga naučiti kako djelovati, ne činimo iste greške kao i naši susjedi!

NAJČITANIJE