22.6 C
Poreč
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOKreću li koncerti na koje ćemo moći s covid potvrdama? Stožer ovaj...

Kreću li koncerti na koje ćemo moći s covid potvrdama? Stožer ovaj tjedan donosi odluku

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ovaj bi tjedan trebao donijeti odluku o održavanju prvog probnog koncerta bez pridržavanja epidemioloških mjera, javlja RTL.

Kako javljaju, prvi takav koncert mogao bi se održati već do kraja ovog mjeseca. Navodno bi na njega mogli doći samo građani koji su preboljeli koronu, cijepljeni su ili su negativni. Njima bi se uz ulaznicu pri ulasku skenirala i digitalna COVID potvrda.

Prijedlog za održavanje takvih koncerata stigao je iz event industrije koja svoje zahtjeve preko Ministarstva kulture šalju u Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Prvi koncert na Jarunu ili u Areni?

Državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Krešimir Partl kaže kako su “opcije o realizaciji koncerta po starom normalnom još na stolu”, te da je bilo prijedloga da se prvi takav koncert održi na Jarunu ili u Areni.

“Točno gdje će i kako će prvi koncert izgledati je sad teško reći. O čemu to ovisi? To prije svega ovisi o našim razgovorima s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i o tome u kojem ćemo trenutku biti spremni da se registriraju te COVID putovnice”, kazao je za RTL Partl.

Capak: ‘Do petka ćemo znati više’

No, RTL doznaje da bi Stožer odluku o koncertima trebao donijeti već ovaj tjedan. “Stožer u ovom trenutku razmatra donošenje tih nacionalnih pravila za korištenje digitalne COVID potvrde. Pretpostavljam da ćemo do kraja tjedna imati neko nacionalno rješenje za to, a onda ćemo moći razgovarati gdje i na koji način bi se organizirao taj koncert. Ja se nadam da ćemo u petak znati nešto više o tome”, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

S obzirom na to da će Stožer nove mjere objaviti do 15. lipnja, a u njih bi – kako se neslužbeno doznaje – trebala ući korekcija broja ljudi na okupljanju, prvi ovakav koncert, javlja RTL, trebao bi biti održan do kraja mjeseca.

Izvor: Telegram

Foto: Yt

NAJČITANIJE