10.2 C
Poreč
Četvrtak, 20 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Labin: Droga se najviše prodaje i konzumira oko osnovnih i srednje škole

Labin: Droga se najviše prodaje i konzumira oko osnovnih i srednje škole

Labin ima veliki problem s drogom koja se najviše prodaje oko škola, a u tome, da bi stvar bila gora, sudjeluju i pojedini učenici viših razreda osnovnih škola i učenici srednje škole, piše Glasistre.hr.

Zbog toga će oko tri labinske škole, dvije osnovne i jedne srednje, biti postavljene nadzorne kamere.

Zaključak je to sastanka Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Labina, tijela koje je osnovano s ciljem prevencije kriminaliteta na području Labina.

Na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Valter Glavičić, ravnatelj Osnovne škole “Matija Vlačić” Edi Juričić, načelnica Policijske postaje Labin Đeni Bučić i drugi. Načelnik je naglasio važnost budućeg djelovanja po pitanju zlouporabe opojnih supstancija kod mladih osoba, što je sve češća pojava u zadnje vrijeme, te istaknuo da je zajednički zadatak svih da se takvo ponašanje konkretnim koracima onemogući.

Načelnica Bučić je rekla da se provode svakodnevne kontrole određenih lokacija po gradu, no za veću efikasnost potrebne su dodatne mjere. Nadzorne kamere će poslužiti za lakše i konstantno praćenje stanja na terenu, ali i omogućiti bržu reakciju i time doprinijeti smanjenju rastućeg trenda prodaje i konzumacije opojnih sredstava, rekla je.

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?