5 C
Poreč
Subota, 22 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Lions klub Poreč održao uspješnu donatorsku akciju za azil za napuštene životinje...

Lions klub Poreč održao uspješnu donatorsku akciju za azil za napuštene životinje u Pazinu

U  subotu 28.09.2019 u Poreču-Parenzo u  zgradi Zajednice Talijana Poreč, popularnom Circolu, na porečkom Trgu Slobode održana je donatorska akcija za udrugu HappyEnd  –  Azil za pse i mačke u Pazinu u organizaciji Lions kluba Poreč, stoji u priopćenju.

U Circolu se okupio veliki broj Lionsa i leića iz Novigrada,Pule,Poreča i Opatije te  građana Poreča kao i velikog broja djece. Bila je to večer magije, cabareta , poezije ,plesa, muzike…… u kojoj su sudjelovali Mađioničar„Dario” , kabaretist „Davidina” Trst , Duo Anita i Dante Marušić Buje, tenor Kristian Marušić iz Grožnjana,poezija Valter Turčinović Buje, violončelistica Hana Gubić Poreč, prof. klavira Suzana Uršić, ples flamenco „ASD Ventaglio” Trst – koreograf Hana Rivano,  „Wild Country Dancers” iz bujske udruge „LIV” i Ele Dance Trst , šou Gosp. Bojana i Pas Frida, i predstavljanje Istra  Dog  Land – Hotel za Pse. Hvala svim izvođačima.

Svi izvođači nastupili su besplatno i donirali svoj nastup i trud za prikupljanje pomoći u hrani, lijekovima,novcu za udrugu HappyEnd Pazin koja brine o velikom broju pasa i mačaka u svom azilu.

Svi prisutni su umjesto ulaznica donirali novac ili su donijeli hranu za pse i mačke , a poslije predstave za sve je organizirana lagana večera i piće zahvaljujući mnogobrojnim donatorima: Pekari Concenttino Poreč, mesnici Cikili, Coton clubu.

Posebna hvala Zajednici Talijana Poreč na svesrdnoj pomoći na donatorskoj večeri i besplatnom ustupanju Circola.

Osim ove večeri svoje donaciju su doznačili i drugi građani Poreča na račun LC Poreča.

Poseban doprinos ovoj akciji je dala udruga Bau Miao Help iz Buja koja je prikupila i donijela 29,5 kg kroketa za pse 14 kg kroketa za mačke, 2 kg mesa za mačke, 21 kg mesa za mačke, 5 kg pijeska za mačke s granulama protiv mirisa, velike i male posude, jastuci, deke.

Sveukupno je donirano preko 10.000 kn u novcu za koji će se kupiti hrana i lijekovi, a još toliko je prikupljeno hrane za pse i mačke. Sve donacije će biti uručene 04.10.2019 na Dan zaštite životinja i  DAN SVETOG FRANJE ASIŠKOG, koji se smatra zaštitnikom okoliša i životinja,  poznat po vegetarijanstvu i privrženosti svim živim bićima kada će se Azil i posvetiti.

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?