17.3 C
Poreč
Subota, 6 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Ljetni kamp Lionsa u Poreču okupio mlade iz 19 zemalja

Ljetni kamp Lionsa u Poreču okupio mlade iz 19 zemalja

Nakon sedam dana u obiteljima-domaćinima, 20. srpnja u Poreču počeo je Lions kamp mladih, koji je okupilo 30 mladih iz 19 zemalja Europe i svijeta, kako bi započeli realizaciju programa kampa i druženje mladih koje im je priredio Lions Distrikt Hrvatska.

Mladi će tijekom boravka u Istri obići pulsku arenu, jamu Baredine i Zvjezdarnicu Tićan, te obići gradove Pulu, Pazin, Poreč, Rovinj, Grožnjan i Vrsar, a pored brojnih izleta predviđeno je i nekoliko edukacija, zanimljivih igara te upoznavanja.

U sklopu posjeta Poreču, mladi, njihovih šestero mentora uz vodstvo Borisa Jugovca posjetili su i gradsku palaču u kojoj su se nakratko susreli i s porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem.

Osim zahvale što su kao svoje mjesto boravka i organizacije kampa odabrali upravo Poreč i Poreštinu, gradonačelnik im je u kratkim crtama predstavio Poreč i njegove posebnosti.

Iz organizacije su naglasili kako je cilj ovakvih druženja upoznavanje lokalne kulture i običaja, uz svakodnevne izlete, sportska natjecanja i edukacije.

NAJČITANIJE