12.6 C
Porec
Nedjelja, 15 prosinca, 2019
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Majka iz Pule donirala kćerki bubreg

Majka iz Pule donirala kćerki bubreg

Ja imam tri bubrega, dva moja i jedan koji mi je dala mama. Ove godine ću ići u prvi razred i jedva čekam krenuti u školu. Imam seku i dobila sam sad i bracu. Sad sam ja najstarija sestra i svi me slušaju. Ja sam zdrava i nekad idem u bolnicu na kontrolu, ali nije strašno, u dahu nam je rekla sedmogodišnja Anja Mavrić iz Pule. Njezina majka Irena (35) prije tri godine donirala je bubreg svojoj mezimici. U međuvremenu je rodila treće dijete, sina Igora, koji ima tri mjeseca, piše 24sata.

– Trudnoća je prošla odlično. Nisam imala nikakvih problema i dijete je, hvala Bogu, zdravo. Ono što je važno je da je miran, dobar i spava cijelu noć, pa se i mi stignemo naspavati. Radila sam gotovo do zadnjeg dana jer sam se tako osjećala bolje. Na posao se vraćam na jesen, a sinčića će tad čuvati nonići – rekla je mama Irena.

Anji je donirala bubreg 10. svibnja 2016. godine, a transplantacija je obavljena u klinici u Padovi, Azienda ospedaliera di Padova. Transplantacija je protekla dobro, a bubreg, na svu sreću, dobro radi. U početku je ipak bilo komplikacija nakon transplantacije, i to samo nakon osam dana. – Na Anjin četvrti rođendan, 18. svibnja, vidjela sam da ne mokri uredno i, nakon što je u bolnici otvorila darove i ugasila svjećice na rođendanskoj torti, ponovno je hitno operirana jer je dobila trombozu. Izvadili su bubreg koji sam joj ja dala, očistili su ga i vratili. Operacija je trajala punih šest sati, a bubreg je proradio nakon pet dana. Našoj sreći tad nije bilo kraja – prisjetila se mama. Anja je veliki borac, živahna je i radoznala kao i sve njezine vršnjakinje. Ima seku Eriku (4), a presretna je što je dobila bracu, piše 24sata.

Foto: Privatni album

NAJČITANIJE

- Advertisement -