9.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOMarija Selak Raspudić: Hoćemo li uskoro imati neki Plenkograd, a možda i...

Marija Selak Raspudić: Hoćemo li uskoro imati neki Plenkograd, a možda i Plenkovićevu štafetu

Saborska zastupnica i sveučilišna profesorica Marija Selak Raspudić bila je gošća N1 Studija uživo.

Na početku je komentirala prosvjed poduzetnika održan na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

“Podržavam svaki demokratski način izražavanja nezadovoljstva ovakvom situacijom. U smislu toga da oni imaju pravo zahtijevati da se njihova prava ispune, mislim da im treba dati punu podršku”, kaže Selak Raspudić.

Reakciju vladajućih na prosvjed smatra sramotnom.

“Prvo se s mjerama kasnilo, a sad se kasni s njihovim popuštanjem. Cijelo vrijeme se kasni”, dodaje.

Komentirala je i usporedbe sa situacijom u drugim zemljama Europe.

“Ne možemo izvlačiti pojedine primjere, sukladno tome kada nam to odgovara. Nismo uzimali europske uzore kad je trebalo uvesti princip semafora. Treba nam minimum mjera s maksimalnim učinkom. Zašto ne bismo pokušali bar otvoriti pa ćemo vidjeti, pratit ćemo. Opet će se vjerojatno sve svesti na politički pritisak i politički trenutak. Reagirat će se i možebitno popustiti s obzirom na to koliki će biti pritisak izvana”, kaže Selak Raspudić.

Visoki upravni sud poništio je pojedine odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a Selak Raspudić smatra kako se uloga povjerenstva sasvim marginalizira.

“Treba znati kako premijer doživljava demokraciju. Mi već sad imamo situaciju da je premijer na Vegeti, ne znam hoćemo li uskoro u maniri diktatora imati i neki Plenkograd, a možda i Plenkovićevu štafetu. Ovdje je osnovno pitanje shvaćanje demokracije i to je razlog raspada njegove ljubavi s Mostom”, veli Selak Raspudić.

Kaže kako nije optimistična oko toga što će se događati s Povjerenstvom.

“Čini se da će njegova uloga sve više biti marginalizirana. Taj jedini alat koji su oni imali, sada se uzima iz njihovih ruku, a ne vidim nikoga drugoga tko će to nasljediti”, kazala je.

Izvor: Teleskop

Foto: Youtube

NAJČITANIJE