20.4 C
Poreč
Petak, 25 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Marijana Liović najbolja je športašica, a Nenad Tadić najbolji športaš Poreča u...

Marijana Liović najbolja je športašica, a Nenad Tadić najbolji športaš Poreča u 2019. godini

Utjecaj koronavirusa na izbor najboljih športaša i klubova Poreča u 2019. godini, odradio je svoje. Umjesto u mjesecu ožujku izbor najboljih športaša i klubova Poreča u ”devetnaestoj” godini održan je u mjesecu rujnu, prošlog četvrtka.

Na odličnoj sceni «stadiona», ispred boćarske dvorane, dosad vrlo rijetko korištene za javna sportska događanja u Poreču, u odličnoj atmosferi  održano je proglašenje najboljih sportaša i klubova Poreča u prošloj godini.

Najboljom sportašicom Poreča u 2019. godini proglašena je kuglačica Ženskog kuglačkog kluba Istra Marijana Liović, kojoj je priznanje uručio gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Najboljim športašem Poreča u prošloj godini proglašen je boćar BK Istra Poreč, Nenad Tadić kojemu je priznanje uručila dogradonačelnica Poreča Sanja Oplanić.

Najboljim ženskim klubom prošle godine u Poreču proglašen je Ženski kuglački klub Istra. Dogradonačelnik Elio Štifanić uručio je priznanje trenerici ŽKK Istra Ružici Močibob.

Najbolja muška ekipa Poreča u prošloj godini je RK Poreč. Dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović priznanje je uručila dopredsjedniku kluba Eduardu Đon iju.

Priznanja su dodijeljena i perspektivnim sportašima Poreča koji su tijekom prošle godine postigli odlične sportske rezultate.

Nagradu za životno djelo, predsjednik Gradskog vijeća Poreča Adriano Jakus, uručio je Mati Vasilju, sportskom djelatniku, dugogodišnjem predsjedniku ŽKK Istra.

Odlukom Izvršnog odbora SZGP trenerica Mačevalačkog kluba Špada Svetlana Volkova dobila je priznanje za najbolju športsku djelatnicu u Poreču prošle godine.

Najaktivnijom porečkom sportskom udrugom u prošloj godini proglašen je RK Poreč, a najboljim trenerom prošle godine u Poreču proglašen je trener RK Poreč Dinko Đanković. (iV)

 

NAJČITANIJE