25.1 C
Poreč
Nedjelja, 5 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica GRAĐANI PIŠU Maurizio Zennaro: "Savjetujem čelnicima Usluge da se uozbilje"

Maurizio Zennaro: “Savjetujem čelnicima Usluge da se uozbilje”

Prenosimo u cijelosti priopćenje gradskog vijećnika Maurizia Zennara vezano za kazne od 500 kn koje Usluga d.o.o. iz Poreča dostavlja građanima i poveznicu na primjer Prigovora koji je Maurizio Zennaro dao sastaviti odvjetnicima, a namijenjen je građanima za slobodno korištenje (skinite dokument u Word ili PDF formatu).

Poštovani,

nakon saznanja da gradsko komunalno poduzeće Usluga d.o.o. iz Poreča šalje svojim korisnicima kaznu od 500 kn zbog nekorištenja usluge zbrinjavanja otpada, odlučio sam stati na stranu građana nudeći im pravnu zaštitu.
Kazna, koju Usluga šalje građanima, nema održivu pravnu osnovu, a to potvrđuje i pravno mišljenje tima odvjetnika koji sam angažirao da ispitaju zakonitost izrečene kazne.

Bez obzira na daljnje mjere koje Usluga d.o.o. namjerava poduzeti savjetujem građanima koji su dobili kaznu da ulože Prigovor.
Savjetujem i čelnicima Usluge da se uozbilje te ih pozivam na odgovorno ponašanje i racionalno upravljanje gradskim poduzećem u vlasništvu građana. Možda je netko od odgovornih smetnuo s uma da njih upravo građani plaćaju!

Kao gradski vijećnik od direktora Usluge zahtijevam da kaznu žurno poništi.
Zbog neugodnosti koje su građani doživjeli uslijed pokušaja kažnjavanja, pozivam direktora Usluge, g. Lakovića, da uputi javnu ispriku građanima, kao i onim djelatnicima Usluge koji su zaprimali prigovore i bili najviše izloženi gnjevu ogorčenih građana.

Maurizio Zennaro

NAJČITANIJE