10.9 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOMedicinska sestra umrla nakon cijepljenja AstraZenecom, počelo testiranja cjepiva i na djeci!

Medicinska sestra umrla nakon cijepljenja AstraZenecom, počelo testiranja cjepiva i na djeci!

Gotovo svi austrijski mediji objavili su u nedjelju vijest da je medicinska sestra iz pokrajinske bolnice u Zwettlu u Donjoj Austriji umrla nakon što je cijepljena protiv koronavirusa cjepivom AstraZeneca.

Dnevni list Österreich“ u tekstu pod naslovom „Medicinska sestra: smrt nakon cijepljenja“ piše kako se je zdravstveno stanje 49-godišnje medicinske sestre posljednji tjedan pogoršalo, tako da je prošli vikend morala biti prebačena na intenzivnu njegu u bečku kliniku AKH, gdje je umrla prošle nedjelje navečer. Bečka klinika AKH potvrdila je smrt navedene pacijentice, izrazivši žaljenje zbog navedenog slučaja.

„Pacijentica je dan nakon zaprimanja umrla zbog teškog koagulacijskog poremećaja“, rekla je glasnogovornica AKH-a u Beču. Kako navodi isti izvor trenutačno je u tijeku obdukcija pacijentičinog tijela kako bi se „isključila eventualna povezanost između cijepljenja i uzroka smrti“.

„Trenutačno nema nikakvih dokaza o povezanosti cjepiva i uzroka smrti, ali zbog moguće povezanosti AKH sve čini kako bi se detaljno razjasnio uzrok smrti“, poruka je čelništva bečke klinike AKH.

List „Österreich“ ističe kako je u donjoaustrijskoj Pokrajinskoj zdravstvenoj agenciji i AGES-u u petak dojavljen i drugi slučaj, također iz bolnice u Zwettlu. Naime, još jedna 30-godišnja medicinska sestra, inače kolegica preminule, također u istoj rundi cijepljena cjepivom AstraZeneca, morala u bolnicu, gdje joj je „ustanovljena plućna embolija“.

lasnogovornik donjoaustrijske Pokrajinske agencije za zdravlje Bernhard Jany je potvrdio navedeni drugi slučaj: „Jedna djelatnica je stacionarno zaprimljena na Interni odjel bolnice u Zwettlu“. Austrijski list piše da je predsjednik krajnje desne Slobodarske stranke (FPÖ) Norbert Hofer zatražio da se odmah obustavi daljnje cijepljenje cjepivom AstraZeneca dok ne bude poznat nalaz obdukcije i razjasne u potpunosti okolnosti smrti medicinske sestre iz Donje Austrije.

I dok je austrijski Nacionalni stožer za cjepivo  u petak odobrio cijepljenje osoba starijih od 65 godina cjepivom AstraZeneca počelo je testiranje cjepiva i na djeci.

“U tijeku je testiranje, studija o cijepljenju u dobi između 12 i 16 godina tvrtke Pfizer-BioNTech. Moderna je isto počela testiranje u dobi između 12 i 16 godina, dok AstraZeneca planira testiranje u dobi od 6 do 18 godina, objasnila je Leko Mohr.

Specijalistica pulmologije, doktorica Elisabeth Leko Mohr, koja danas živi u Beču gdje ima privatnu ordinaciju, rekla je za Novi list da se “Imunitet krda” može postići samo ako se cijepe i djeca i mladi do 16 godina.

Izvor: Paraf

NAJČITANIJE