28.9 C
Poreč
Subota, 4 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica GRAĐANI PIŠU Milan Laković se karakterno ohladio kao da je bio zatvoren u hladnjači/...

Milan Laković se karakterno ohladio kao da je bio zatvoren u hladnjači/ Piše Otac Manus

Gospodin Laković više nije isti onaj burni Milan Laković iz 2013. godine kada se našao u nevoljama. Karakterno se rashladio i osvježio kao da je proveo neko vrijeme zatvoren u hladnjači.

Bio sam preplašen za zdravlje porečkih građana i budućnost porečkog turizma zbog alarmantne situacije s otpadom, stoga sam napisao tekst ”Porečani, sjetite se Lorisovog lica svakog puta kada vidite ulice prepune smeća”. Tekst je objavljen 4. srpnja na portalu iVijesti. Samo 3 dana kasnije, Poreč je bio dvostruko čišći. Čini se da je moja kritika konstruktivno djelovala na porečkog gradonačelnika, ali i na gospodina Milana Lakovića, direktora porečke Usluge. Glede gradonačelnika, nisam siguran je li mu glasnogovornica savjetovala da me posluša, je li mu nekakav gospodin plavih očiju koji ima snažan utjecaj na njega rekao da sredi stanje s otpadom ili je možda sam shvatio da onako više ne može, no nebitno. Stanje s otpadom još uvijek nije dobro, ali je daleko bolje nego prije. Stoga, pohvala Lorisu Peršuriću. Nadam se da će uskoro riješiti i ostatak.

Ipak, Milan Laković je zaslužio još veću pohvalu. Mislim da je još bolje shvatio problem o kojem je govorio moj tekst, za što uistinu treba imati svježu glavu. Ipak, stariji je i zreliji od Lorisa. Gospodin Laković više nije isti onaj burni Milan Laković iz 2013. godine kada se našao u nevoljama. Karakterno se rashladio i osvježio kao da je proveo neko vrijeme zatvoren u hladnjači. To je za svaku pohvalu jer je sposobnost promjene iznimno rijetka osobina, posebno sposobnost napretka i ”rashlađivanja” burnog temperamenta.

Posebno pohvaljujem gospodina Milana Lakovića od kojeg se može puno naučiti, a svim građanima koji imaju problema s burnim temperamentom savjetujem ”hladnjačo-tarapiju”.

Otac Manus

 

NAJČITANIJE