Milanović sada tvrdi da nije bio svjestan grabeži u HGK: Što je radio kao premijer?

Vladajuća većina postigla je dogovor oko Hrvatske gospodarske komore (HGK) zbog koje je prošli tjedan u Saboru oporba napustila sabornicu i srušila kvorum, a vezano uz pitanje obvezne članarine.

Nakon dogovora Andreja Plenkovića i koalicijskih partnera, parlamentarna većina odbit će prijedlog oporbe, koji je tražio izmjenu Zakona u samo jednom članku da se ukine obvezna članarina HGK, te će svojim zaključkom obvezati Vladu da u roku nekoliko mjeseci, ne više od pola godine, navodno izradi svoj prijedlog Zakona koji bi išao u smjeru postupnog ukidanja obvezne članarine za HGK.

Nakon tih dogovora sada se svemu oglasio i predsjednik Zoran Milanović koji se složio sa zahtjevom da se ukine članarina HGK, iako se reformom Komore, smanjivanjem obvezne članarine i rasterećivanjem članova nije bavio za vrijeme svog premijerskog mandata, već sada – kada su Most i Domovinski pokret pokrenuli to pitanje – kaže:

“To je nešto što je moja Vlada trebala provesti. Ta komora je politička jazbina, puno više nego Hrvatska obrtnička komora, koja ima svoj smisao i korist za hrvatsku ekonomiju. HGK nije esencijalna institucija Hrvatske, bila je korisna ustanova, postala je beskorisna, u njoj se vode politički obračuni na svakotjednoj razini. Sjećam se 2012. kad je otišao Vidošević, nisam bio svjestan te grabeži, i ja sam plaćao, ali nisam dobivao baš ništa. Nema protuusluge, naknada za koju ne dobijem ništa, osim što se mijenjanju političke garniture i uhljebljuje po stranačkoj pripadnosti.”, ustvrdio je Milanović.

Izvor: Narod.hr

Foto: Youtube