8.2 C
Poreč
Utorak, 1 prosinca, 2020
iVijesti banner
Naslovnica HRVATSKA Ministar Beroš: Budimo konstruktivni i dobronamjerni

Ministar Beroš: Budimo konstruktivni i dobronamjerni

Ministar zdravstva, Vili Beroš, odgovorio je na upit Hrvatske liječničke komore, koja poručuje da bi se u Hrvatskoj trebalo provoditi više testiranja na koronavirus.

“Kao ministar naglašavam da svoja promišljanja i zaključke donosimo isključivo na stručnom i zdravstvenom utemeljenju. Imamo određene rezultate koji su bjelodani i dok su rezultati ovako dobri, ne vidim razloga da mijenjamo našu strategiju- HLK ima u svom sastavu epidemiologe, infektologe, neka u svom odgovoru elaboriraju svoj zahtjev, kritiku koja je sama sebi svrha nećemo evaluirati”, rekao je Beroš.

 “Vi svi vidite da su ovo potpuno nove okolnosti za sve nas važno je da budemo racionalni, da budemo savjesni i da se izjave ne izvlače iz konteksta. Mi smo optimisti i nadamo se da će ova epidemija jenjavati kao što se to desilo u Kini, ali ne želimo biti nespremni, želimo biti staloženi i promišljeni da odgovorimo ovim izazovima, ako budu trajali i dulje. Pozivam sve da budemo konstruktivni i dobronamjerni, jer jedino tako možemo pobijediti izazove koji su pred nama”, rekao je ministar.

“Naši životi se mijenjaju, od prvog dana balansiramo dvije stvari, zaštitu ljudi i zaštitu ekonomskih aktivnosti, i jedno i drugo mora se temeljiti na epidemiološkim zakonitostima, ako to ne radimo, nećemo uspjeti. Ako to radimo na način da svaki pojedinac da svoj osobni doprinos, uspjet ćemo. Kina, oni dijelovi Kine, primjerice Peking, gdje svaki putnik koji dođe u ovom trenutku ide u karantenu, iako to nije dio Kine koji je zaražen, prema tome, moramo se naučiti svi skupa da je pošivanje ovakvog načina života jedini način da se širenje virusa uspori, spriječi i jednog dana zaustavi, dok se jednog dana ne pronađe cjepivo”, rekao je Božinović. Izvor: N1

Foto: Mirovina.hr

NAJČITANIJE