5 C
Poreč
Subota, 22 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Ministrica poljoprivrede u Poreču razgovarala o ribarstvu

Ministrica poljoprivrede u Poreču razgovarala o ribarstvu

Ministrica poljoprivrede RH Marija Vučković boravila je u Poreču . U Obrtničkom domu susrela se s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem a sastanku s temom ribarstva prisustvovali su županijski pročelnik za poljoprivredu Ezio Pinzan, njegov pomoćnik Graciano Prekalj, predsjednik Obrtničke komore IŽ Robert Momić, predstavnici Lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu Istre, predstavnici istarskih ribarskih zadruga te ribari iz pograničnih područja sa Slovenijom.

S ministricom se razgovaralo o aktualnom stanju u ribarstvu te operativnom programu za pomorstvo i ribarstvo. Naglasak je bio i na informiranju ministrice o aktualnom stanju i provedbi Strategije razvoja ribarstva lokalnih akcijskih grupa u Istri te pitanje ribarstva u  pograničnoj zoni sa Slovenijom.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će suradnja s Ministarstvom  poljoprivrede i ubuduće biti dobra, podsjetivši na veliki projekt navodnjavanja Červar Porat-Bašarinka vrijedan 110 milijuna kuna dobivenih iz EU, koji se upravo provodi, kao i na izgradnju vrtića u Dračevcu za što je Grad Poreč-Parenzo iz Programa ruralnog razvoja od ministarstva dobio bespovratna sredstva.

Sudionici sastanka s ministricom Marijom Vučković razgovarali su i o sajmu Crofish, koji će se i ove godine održati u porečkoj dvorani Žatika a kojem je ministarstvo sponzor.

Ministrica poljoprivrede u Poreču razgovarala o ribarstvu

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?