10.2 C
Poreč
Četvrtak, 20 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA MJESEC PODUZETNIŠTVA U POREČU – prezentacija: Od ideje do uspjeha – prvi...

MJESEC PODUZETNIŠTVA U POREČU – prezentacija: Od ideje do uspjeha – prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču će se u srijedu, 2. listopada 2019. s početkom u 16,00 sati održati besplatna prezentacija Od ideje do uspjeha – prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira – Bonaci. Prezentaciju će voditi Goran Mačinko koji će tom prigodom porečkoj javnosti predstaviti svoj proizvodni pogon i svoj put kako je od ideje nastalo uspješno proizvodno poduzeće u porečkim Bonacima i prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira.

Prezentacija je besplatna, a mjesta su ograničena. Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je izvršiti prijavu na e-mail adresu: maja.strazic@porec.hr  s naznakom ”prezentacija Od ideje do uspjeha” najkasnije do srijede 02.10. do 10h. Mjesto održavanja je: sjedište poduzeća Antela d.o.o., Bonaci 14, Baderna.

Goran Mačinko je 31-godišnji poduzetnik, diplomirani ekonomist, koji je u ovoj posao s partnerima u strojeve, potrebnu popratnu opremu i sirovinu uložio više od 150 tisuća eura. Antela je počela je s radom u Sloveniji 2007. kao trgovačka firma. Sedam godina kasnije počela se baviti preradom papirne konfekcije. Danas u svojim pogonima prerađuje 400 tona papira mjesečno, a prodaje se tisuću tona. Antela u Hrvatskoj, odnosno u Istri, počinje poslovati 2015. i zamišljena je kao trgovačko društvo koje će pokrivati hrvatsko tržište te će u budućnosti otvarati proizvodne pogone usmjerene potrebama turizma. Sredinom 2017. godine počinje se spominjati zabrana jednokratnih plastičnih proizvoda i tako se rađa ideja proizvodnje papirnatih slamki…

Ova prezentacija je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju ove godine po drugi puta organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, stoji u priopćenju.

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?