26.1 C
Poreč
Petak, 3 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica SPORT Mladi pazinski košarkaši gostovali na turniru u Italiji

Mladi pazinski košarkaši gostovali na turniru u Italiji

Tradicionalno koncem travnja i početkom svibnja mladi pazinski košarkaši 11-godišnjaci nastupaju na turniru kod prijateljskog grada San Giovanni di Valdrano kojega odlično organizira legendarni pazinski prijatelj Paolo Spaghetti Spago.

Ove godine to je bio i pripremni turnir za završnicu državnog prvenstva U11 koji će se za dva tjedna odigrati u Pazinu. Na međunarodnom turniru na kojem nastupaju 26 ekipa iz Izraela, Poljske, Bosne i Hercegovine, Finske, Poljske, Rumunjske i najjače talijanske ekipe Pazinci su prvi dan nakon puta od osam sati izgubili prvu utakmicu od finske ekipe Puhu Vanta za koju je igrao i najviši igrač turnira porijeklom iz BiH-a.

Međutim, već isti dan za nekoliko sati pokazali su karakter i nakon produžetaka pobijedili selekciju regije Genova. Drugog dana ( budući su bili u ‘skupini smrti’ čemu je dokaz da su sve ekipe grupe A u razigravanju dobivale ekipe iz drugih grupa!) izgubili su utakmice protiv jakih ekipa Colle Valdesa i Olimpije Roma.

Nakon što su popodne uživali u povorci kroz grad i pjesmi lokalnog zbora drugi dan ujutro izgubili su protiv favorita turnira mini Olimpije Milano koja je u finalu razbila Maccabi Haifa sa 31 razlike. Međutim ponovno isti dan iskazuju karakter i u razigravanju uvjerljivo pobjeđuju ekipu Ortone.

Drugi dan ujutro pobjeđuju ovaj puta ekipu San Saturnino te s tri pobjede i četiri poraza završavaju turnir na 17. mjestu koje bi bilo sigurno mnogo bolje da su igrali u drugim grupama. Međutim, osim igranja sedam utakmica u četiri dana dečki su se družili, razgledavali nove krajeve i uživali u svojem praktički prvom dužem udaljavanju od svojih roditelja.

Izvor i foto: istrasport.eu

NAJČITANIJE