14.5 C
Poreč
Srijeda, 8 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica SPORT Mladi pazinski košarkaši ne staju s turnirima i aktivnostima

Mladi pazinski košarkaši ne staju s turnirima i aktivnostima

Polaznici pazinske škole košarke pod vodstvom Darija Lukšića i Tanje Ančić za Cvjetnicu su bili gosti na 19. turniru Nacionalni park Krka povodom grada dana Šibenika.
U jakoj konkurenciji vršnjaka pet premijerligaša osvojili su dobro četvrto mjesto nakon što su u skupini pobijedili Cibonine “vučiće” sa 36:29 i izgubili od domaćina ŠK Dražen Petrović Šibenik sa 27:43 u borbi za treće mjesto. Nakon velike borbe izgubili su od ŠK Split sa 26:31.

Konačan poredak

ŠK Zadar
ŠK Dražen Petrović
ŠK Split
KK Pazin
ŠK Alkar
ŠK Vučići

Pazinci su organizirali i Uskršnji turnir još mlađih polaznika škole košarke u mini košarci. Nakon dva dana Pazinci su ostvarili lijep rezultatski uspjeh. Od četiri pobijedili su tri utakmice i osvojili uz jedan poraz treće mjesto.

Razlog je što su kao prvi u skupini u poluzavršnici tijesno izgubili od ekipe iz Italije CMB San Giovanni di Valdarno, ali su u utakmici za treće mjesto pobijedili tijesno FSV iz Rijeke 33:32.

Dominatno je turnir osvojila uigrana ekipa Olive iz Vodnjana pobjedom nad gostima iz Toscane sa 48:25. Peto mjesto pobjedom nad ŠK Crikvenica osvojila je ekipe KK Pula 1981.

Nastavljaju se aktivnosti mladih pazinskih košarkaša. Dok ekipa U11 ide u Toscanu na međunarodni turnir 21 ekipe (pored najjačih ekipa iz Italije igraju ekipe iz Izraela, Poljske, Rumunjske, Srbije, BIH, Finske…) ekipa U9 igra završnicu prvenstva Hrvatske u Pazinu.

Nakon toga slijedi završnica prvenstva Hrvatske za kategoriju U 11. Također ide se na turnir u Belišće na kojem nastupaju sa šest ekipa. Domaćin ekipa KK Belišće je za 25 obljetnicu turnira pored tradicionalno poznate četiri ekipe pozvao i ekipe Slobodu iz Tuzle te ekipu Sombora.

Izvor i foto: istrasport.eu

NAJČITANIJE