15.3 C
Poreč
Subota, 30 svibnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica POLITIKA Monstruozno! IDS-ovac Laković aludira da su Porečani krivi za pretrpavanje grada smećem

Monstruozno! IDS-ovac Laković aludira da su Porečani krivi za pretrpavanje grada smećem

-Imamo otpad po šumama, oko svih javnih površina. Imamo ga oko kanti. Imamo ga u krivim kantama. Kad o tome počnemo svi ozbiljno razgovarati, onda ima šanse da ovaj grad opet postane civilizirani grad što se tiče zbrinjavanja otpada. Stvaramo percepciju u javnosti da je idealno baciti smeće bilo gdje i da će ga netko pokupiti. Tako educiramo ljude da mogu baciti smeće gdje god žele –rekao je direktor porečke Usluge, IDS-ovac Milan Laković na zasjedanju 24. GV u Poreču, no nije naglasio tko to stvara takvu percepciju. Laković je u svojem govoru aludirao na to da su za pretrpavanje grada smećem zapravo krivi neki građani Poreča kojima je idealno baciti smeće bilo gdje, a ne novi način zbrinjavanja otpada, što je apsurdno jer u Poreču nije postojao problem s gomilanjem smeća na javnim površinama sve do dolaska novog načina zbrinjavanja komunalnog otpada.

Milan Laković je dobro poznat građanina Poreča po nizu incidenata. Godine 2013. je osuđen zbog gospodarskog kriminala, a 2018. godine je, ostavši bez argumenata, javno nazvao kolegu iz porečkog GV Dražena Prgića ”kurvom” i tako započeo burnu svađu o kojoj su danima brujali hrvatski mediji. Laković je danas pojava koja, uz Lorisa Peršurića, najviše izaziva gnjev Porečana zbog novih cijena i novog načina zbrinjavanja komunalnog otpada.

Stanovnici Poreča smatraju kako će pretrpavanje grada smećem dovesti do oštećenja turističke sezone, a nagađa se i o potencijalnom razvoju izvorišta opasnih bolesti.

Tijekom aktualnog sata na 24. GV, vijećnik Goran Gašparac (SDP) postavio je gradonačelniku Peršuriću opširnije pitanje na temu zbrinjavanja komunalnog otpada naslovljeno ”Da li ste svjesni da će Vas 80% građana Poreča, koji na prošlim izborima nisu glasali za IDS, pamtiti kao gradonačelnika koji je pretvorio Poreč – OD GRADA OKUPANOG CVIJEĆEM – U GRAD ZATRPAN SMEĆEM.”

Neovisni vijećnik Maurizio Zennaro je pozvao gradonačelnika da pokrene postupak razrješenja Milana Lakovića s dužnosti direktora Usluge, što je gradonačelnik odbio, usprkos tome što je politički odnos između Lakovića i Peršurića opasno poljuljan.

Kriza u njihovom odnosu čini Peršurićevu odluku da zadrži Lakovića na poziciji direktora Usluge izrazito sumnjivom.

Također, Zennaro je tijekom zasjedanja GV dostavio gradonačelniku više od 1700 prikupljenih potpisa porečkih građana kojima se zahtjeva poništenje postojećeg načina i cjenika zbrinjavanja komunalnog otpada. Službeno očitovanje se očekuje.

Pogledajte video zapis cijele 24. sjednice GV u Poreču:

24. sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo, 1.dio

Gepostet von Grad Poreč – Parenzo am Donnerstag, 27. Juni 2019

 

(D.K.)

NAJČITANIJE