17.7 C
Poreč
Petak, 5 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Montanari: Tko je bio bogat biti će još bogatiji, a tko je...

Montanari: Tko je bio bogat biti će još bogatiji, a tko je bio siromašan još siromašniji – to će biti jedna od posljedica namjerno stvorene epidemije

III dio intervjua

Prvi i drugi dio intervjua s doktorom Montanarijem možete pročitati ovdje: I dio, II dio

Ako bolest nije tako opasna zašto se onda svaki dan primjenjuju sve restriktivnije i ograničavajuće mjere? Kako opravdavate to ponašanje od strane institucija i vlasti?

Režim koji je zahvatio svijet prisiliti će svijet da se cijepi. Ovdje pričamo o virusu koji ne daje imunitet, o virusu koji mutira velikom brzinom, dakle, radi se o virusu za kojim ne treba trčati. Cijepiti se protiv virusa koji ne daje imunitet je stvar koja ne stoji ni na nebu ni na zemlji i cjepivo nema nikakvu mogućnost da funkcionira.

Radi se o virusu sličnom virusu prehlade, čijoj skupini i pripada. Vi se ne možete cijepiti protiv prehlade, zato što vam prehlada ne daje imunitet. Prehladu tijekom života možete dobiti 200 puta upravo stoga što ne stvara imunitet. Dakle misliti o cjepivu je pljačka svjetskih razmjera i to multimilijarderska. Nas ima 7,6  milijardi i, ukoliko ćemo biti prisilno cijepljeni, to će predstavljati ogromni biznis.

Bolest pohađa pluća. Kako prolaze pušači?

Loše. Svi mi imamo bronhije (tanke cijevi) koji prenose zrak do 600 miliona vrećica koje se zovu alveole u kojima dolazi do izmjene kisika i ugljičnog dioksida. Duž bronhija se nalazi sluznica sa slojem sluzi koja ima funkciju hvatanja i zaustavljanja nečistoća koje ulaze sa zrakom. Zaustavlja viruse, bakterije… Na sluznici se nalaze i trepetljike koje te nečistoće izbacuju van. Sluz je kod pušača vrlo gusta. Ona onemogućava kretanje trepetljiki koje su, pored toga, paralizirane dimom. I što se onda događa? Nečistoće (uključujući viruse) kliznu nesmetano sve do alveola iz kojih više ne izlaze. Zbog toga se kod pušača gomila mnogo veća količina virusa, bakterija i gljivica no što je slučaj u plućima nepušača.

Prethodno, u intervju s doktoricom Lorettom Bolgan, pričali smo o uzimanju brisa. Željela bi znati što vi o tome mislite? Guverner Veneta, Zaia, kazao je: .. uzet ćemo brisove svakome.. ?

Za analizu tih briseva treba biti opremljen posebnom opremom. Potrebni su nam uređaji kojih nemamo svugdje i potrebna nam je kompetencija. Tu postoji i dodatni problem, a to je činjenica da malo više od 80 % pozitivnih osoba koje su pozitivne na test su zapravo lažno pozitivne osobe. Dakle, riskiramo da osobi koja nije pozitivna priopćimo da je pozitivna, ali postoji još nešto: velika većina onih koji su efektivno pozitivni ne pokazuje nikakve simptome kao što je slučaj i sa velikom većinom virusa koji postoje na ovom svijetu.

Dakle, mi izoliramo osobe koje su savršeno zdrave i pretvaramo ih u bolesne osobe i to je vrlo ozbiljno i opasno. U medicini je već desetljećima poznato da osobe koje su depresivne i lošeg raspoloženja imaju puno slabiju reakciju na iritanse, odnosno, razbole se mnogo češće. Ako tim ljudima oduzmete i mogućnost šetnje, izlaska na sunce, oni ne mogu  ispravno metabolizirati vitamin D koji je neophodan za naš obrambeni imunološki sustav. Dakle, boravimo zatvoreni u kući, raspoloženje je očajno, ne uspijevamo metabolizirati vitamin D i još više se razbolimo. Sve te mjere pogoršavaju situaciju. Trebalo bi ljudima reći: budite na otvorenome, šećite, pokušajte biti u pokretu, jedite zdravo, ali se poručuje da ostanu kod kuće bez sunca.

Koje su razlike u odnosu na SARS?  

Radi se o jednom od mnogobrojnih plućnih virusa kao što je i virus SARS-a, možemo reći da su u vrlo bliskom rodu, skoro braća, tako da ne postoje velike razlike. No, kao što smo vidjeli, SARS nije napravio štete, nije zapravo napravio ništa. Kao i mnoge druge bolesti, možda se sjećate svinjske i ptičje gripe? Mi smo u Italiji kupili 27 miliona cjepiva koja smo kasnije bacili u smeće, ali smo ih platili. Nemamo novca da kupimo respiratore, ali imamo za i cjepivo kojeg kasnije bacamo u kanalizaciju.

Ima onih koji smatraju da je virus sezonskog tipa. Možete prognozirati kako će završiti ovo izvanredno stanje?

Da je virus sezonski, to ne znam, a da kao svaki virus može biti osjetljiv na temperaturu je gotovo sigurno. Priroda, koja je mnogo mudrija od naših upravitelja i mnogih liječnika te nije korumpirana, jako dobro zna da, kada se razbolimo, moramo podići našu tjelesnu temperaturu. Zato jer visoka temperatura (što je viša tim bolje) poboljšava našu imunološku obranu i smanjuje vitalne mogućnosti bakterija, gljivica i virusa. Što u praksi radi liječnik? Daje antipiretik (Aspirin, Paracetamol i dr.) što je suludo jer to ukida prirodnu zaštitu.

Moguće je da se ljeti, kada se temperatura diže, virusu smanje vitalne funkcije te će se smanjiti njegova prisutnost. No, to je sve skupa manje važno od činjenice da mi u Italiji imamo godišnje 20 tisuća smrtnih slučaja zbog gripe o čemu nitko ne priča. Službeni podatak je da imamo 49 tisuća smrtnih slučajeva zbog infekcija koje su dobili u bolnicama, ali ni o tome nitko ne priča.

Rekapitulirajući, po vama se ne može od Covida umrijeti ako niste imali neke prethodne progresivne patologije?

Naravno. U prosjeku umiru osamdesetogodišnjaci. To su sve osobe koje umiru zbog drugih patologija: imaju rak, dijabetes, pretilost…i stari su.

Slažete se s tim da su starije osobe, osobe koje su najviše podložne zarazi jer su najslabije. Je li po vama dobro da te osobe ostanu kod kuće?

Ne, ne, dobro je da izađu, da se sunčaju, da borave vani, šeću i zadrže zdravlje… jer ako ostanu zatvoreni u  kuće, tada će umrijeti. Moraju šetati, moraju biti na suncu, moraju gimnasticirati… i sve ono što se uvijek i govorilo i što se danas negira zbog interesa koji su grozni.

Čini mi se da smo dohvatili sva krucijalna pitanja?

Nismo se dotakli jednoga!

Kažite mi onda!

Jedno pitanje je ono ekonomsko, koje ne spada u područje moje kompetencije. Mi u ovom trenutku blokiramo svijet. Čini mi se da je jasno. Talijanska ekonomija je dovedena na minimum.

Što se radi? Blokiraju se sve aktivnosti, ali burza ostaje otvorena. Burza tone i tone. Kontinuirano gubi, urušava se. Što to znači? Znači da tko je ultramilijarder može kupovati obveznice koje kotiraju na burzi za 2 centa. Kada bude donesena odluka da se prekida s ovom farsom i kada će biti vidljivo da je sve završeno (zapravo neće završiti ništa jer će ovaj virus nastaviti raditi nezaustavljivo sve što je do sada i radio, a to je ništa), te će osobe odjednom postati gospodari svijeta. Imati će sve! Netko tko ima novaca, ali nije ultramilijarder, kupit će 4 – 5 restorana od onih koji su prethodni vlasnici sada morali zatvoriti, 10-tak dućana koji se sada moraju zatvoriti. Drugim riječima, tko je bio bogat, od sada će biti neizmjerno bogat, ali će se, s druge strane, povećati broj siromašnih koji će biti još siromašniji. To je jedna od posljedica namjerno stvorene epidemije.

Foto: La voce di Bolzano

NAJČITANIJE