22.5 C
Poreč
Srijeda, 23 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Na Braču 41 osoba zaražena, testirat će se još stotinjak otočana

Na Braču 41 osoba zaražena, testirat će se još stotinjak otočana

Tijekom ponedjeljka testirat će se na Braču još stotinjak otočana koji su prošlih dana bili u kontaktu s do sada 41 zaraženom osobom u šest mjesta, informacije su iz županijskoga Stožera civilne zaštite. Na Braču je trenutačno u Nerežišćima 20 zaraženih osoba, u Pučišćima deset, Supetru šest, Bolu troje, te po jedna osoba u Sutivanu i Milni.

“Na Braču smo, za sada, proširili kontakte s obzirom da se radi o manjem području i da se ljudi poznaju i druže zbog čega ćemo samo tijekom današnjega dana uzeti još stotinjak briseva”, rekla je ravnateljica županijskoga Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin. Objasnila je kako je riječ uglavnom o kontaktima osoba za koje se utvrdilo da su pozitivne na COVID 19, a prošireni su kontakti prvozaraženih. “Moramo široko uzeti briseve kako se virus ne bi širio dalje”, istaknula je Karin i dodala da je jutros Iz Splita na Brač krenuo jedan tim, a u 11 sati ide drugi koji će uzimati briseve. Istaknula je kako su osobe kojima posljednjih dana uzimaju briseve već od ranije u izolaciji, a epidemiolozi su procijenili da ih treba testirati. Nakon što se tijekom današnjeg dana uzme još stotinjak briseva Bračana nalazi bi trebali biti gotovi tek u utorak, najavila je Karin.

Prema podacima sa stranica Stožera Splitsko-dalmatinske županije do rano jutros ukupno je 554 oboljelih osoba, izliječeno ih je 385, a umrle su 33 osobe. U Splitu je zaraženo 242 ljudi, Solinu 65, Makarskoj 43, Sinju 25, Dicmu 16, Kaštela 16, Dugom Ratu 11, Otoku i Trogiru po deset, Muću devet, Dugopolju osam, Podstrani, Baškoj Vodi i Hrvacama po sedam, Omišu i Vrgorcu pet, Imotskom i Brelima po tri, na Šolti, u Podbablju, Jelsi, Starom Gradu, Podgori, Vrlici i Trilju po dvoje, u Tučepima, Okrugu, Prološcu, Hvaru, Zagvozdu, Šestanovcu, Marini i Primorskom Dolcu po jedan.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/na-bracu-41-osoba-zarazena-testirat-ce-se-jos-stotinjak-otocana-1401208 – www.vecernji.hr

FOTO: Milan Sabić/Pixell

 

NAJČITANIJE