28.2 C
Poreč
Nedjelja, 5 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica POLITIKA Na Gradskom vijeću Grada Poreča vijećnik Dražen Prgić postavio je gradonačelniku pitanja...

Na Gradskom vijeću Grada Poreča vijećnik Dražen Prgić postavio je gradonačelniku pitanja na koja nije dobio odgovor

Na 26. sjednici Gradskoga vijeća Grada Poreča, koja je održana u četvrtak 26. rujna 2019.g.  vijećnik Dražen Prgić postavio je pitanje gradonačelnik Lorisu Pršuriću. Tijekom postavljanja pitanja vijećnik Prgić je u više navrata bio prekinut u govoru od predsjednika Gradskoga vijeća. Na inzistiranje vijećnika Prgića da gradonačelnik odgovori na postavljenom pitanju predsjednik Gradskoga vijeća Adriano Jakus oduzeo mu je riječ, isključio mikrofon te prekinuo sjednicu vijeća petominutnom pauzom.

Vijećnik Prgić je potom napustio sjednicu Gradskoga vijeća. U iščekivanju da se gradonačelnik Loris Peršurić očituje po tom pitanja prenosimo Priopćenje vijećnika Dražena Prgića.

Obraćam se javnosti jer gradonačelnik Loris Peršurić njie odgovorio na moja vjećnička pitanja koja sam postavio na Gradskom vijeću Grada Poreča, pa očekujem kako će javnosti objasniti i odgovoriti na moja pitanja.

Moje prvo pitanje:

Ja nisam stručnjak za gradnju, ali naš Gradonačelnik je magistar inženjer građevinarstva, uz to je njegova supruga diplomirani inženjer građevinarstva i viša stručna suradnica u Upravnom Odjelu za prostorno uređenje i gradnju Grada Poreča, pa bi ga pitao, zašto je kuća u kojoj žive u Katastru ucrtana puno manjih gabarita i bez objekta u dvorištu, to jest po posjedovnom listu manje od 150 m2, u stvarnosti skoro 100 m2 više (vidi priloge)?

–  jel’ to dograđeno nelegalno?

–  jesu li ili nisu plaćeni doprinosi za razliku?

–  i ako nisuje li to zato kako  bi se plaćalo Gradu manje komunalne naknade?

Možda nam naš vrli gradonačelnik može to objasniti, kako on zna, sve bez laži, pošteno i provjerljivo.

Znači, ne samo da oštećujete državu nelegalno koristeći javnu imovinu, nego i vi osobno oštećujete gradski proračun! Lijepi primjer građanima ovog Grada.

Na portalu Uredjena zemlja su najnoviji, današnji podaci o svakoj čestici, površinama, vlasnicima i korisnicima. Kuća ul. Ive Andrića 60, u kojoj živi Loris peršurić, sa roditeljima, svojom suprugom i djecom, u vlasništvu njegovog oca, kasnije vjerovatno njegova, je upisana u katastru puno manja, nego što je u DOF-u ili u stvarnosti, za približno 100 m2 bruto površine u tlocrtu manja, što uz više etaža daje značajno veće površine za obračun komunalne naknade ili dodatnog volumena kod obračuna doprinosa prilikom legalizacije.

Zašto je to tako ne razumijem, jer on ili njegova supruga su odavno to mogli legalizirati, možda su previše oholi, jer tko njim šta može, ili su jednostavno škrti to platiti. Možda su legalizaciju i napravili, ali jim se jednostavno to ne da sprovesti, i na taj način, na njihovu sramotu, oštetili gradski proračun.

 

Moje drugo pitanje:

Tko je dozvolio tvrtki Valamar da može pisati odnosno bojati po javnoj površini svoj logo ili ime, postoji li neko odobrenje od strane Grada?

Pitam za javnu površinu iza bespravno sagrađenog objekta na Rivi.

 

Moje treće pitanje:

Do kada mislite držati Milana Lakovića osuđenog 17. rujna 2013. za gospodarski kriminal i dalje na čelu dvije gradske tvrtke Usuge i Odvodnje?

Uz prvo pitanje šaljem priloge koji upotpunjuju moje pitanje upućeno gradonačelniku oko bespravne gradnje.

 

Prilažemo i slike koje potrkrijepljuju navedeno.

NAJČITANIJE