29.8 C
Poreč
Utorak, 11 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica SPORT NAJAVA | III HNL ZAPAD – 5. KOLO | Teški ispiti za...

NAJAVA | III HNL ZAPAD – 5. KOLO | Teški ispiti za istarske klubove, Novigradu pobjeda imperativ

Bez obzira što će većina očiju ovog vikenda biti uperena prema Labinu gdje se igra istarski derbi između Rudara i Jadrana, ostali istarski trećeligaši također imaju ispred sebe zanimljive i atraktivne susrete.

Prije svega to se odnosi na Pazinku koja gostuje kod evidentno najbolje momčadi lige, Opatije. Momčadi Mirka Matike „probila“ je led protiv Novigrada u proteklom kolu, ali im sada na putu stoji kvalitetniji i posloženiji protivnik od „crvenih“ koji trenutno djeluje nepobjedivo. Međutim, Pazinjani su „savršena“ momčad za kažnjavanje i najmanje bahatosti ili podcjenjivanja.

Rovinježi  ugošćuju Vinodol koji ima dva poraza u nizu, a Kanarinci će sigurno napraviti sve da njihov negativni niz produže. Polako se u momčadi domaćina može očekivati i Andrea Ottochian, a ako on nastupi, šanse gostiju još su manje.

Dario Dabac je preuzeo momčad senjskog Nehaja i pobjeda protiv Uljanika značila bi mu zaustavljanje „slobodnog pada“ momčadi i uspostavljanje mira. Na drugoj strani, trener Brodograditelja očito previše razmišlja o svemu, a najmanje o nogometu, svojoj momčadi i igri iste. No, određenu kvalitetu Uljanikovci imaju pa ih je teško otpisati unaprijed.

Crikvenica mora pasti. Makar rukama dali golove, Novigrađani moraju pobijediti u subotu na svom terenu. Dojam je, i to zaista nije stvaranje presinga, da bi sve ostalo uzrokovalo promjene u Novigradu. Bez obzira koliko Matića hvalili, trenerski posao je takav da u odsustvu rezultatu svi najprije gledaju u njegovu fotelju. Za nadati se da će u subotu krenuti novigradski uzlet.

Izvor: istrasport.eu

NAJČITANIJE