20.5 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica HRVATSKA ‘NAJLOŠIJI UČENIK U RAZREDU’ POSTAO MINISTAR: Čovjek skoro pao svaki razred, strelovito...

‘NAJLOŠIJI UČENIK U RAZREDU’ POSTAO MINISTAR: Čovjek skoro pao svaki razred, strelovito mu je krenulo nakon HDZ iskaznice

“Učenje i obrazovanje mi nije uvijek bilo prioritetno”, kaže minist

Novi ministar državne imovine Mario Banožić nije bio baš primjer uspješnog učenika jer je navodno u svakom razredu gimnazije koju je pohađao išao na popravni. Izvor portala Index kaže kako je novi ministar iz redova HDZ-a bio “najlošiji učenik u razredu”, prenosi net.hr.

Svako ljeto na popravnom

“Da je otišao na popravni jednom, ajde, dogodilo se, ali on je svake godine išao na popravni”, rekla je osoba koja tvrdi da je u to vrijeme dobro poznavala aktualnog ministra.

Ne treba napominjati da loš uspjeh u školi ne mora govoriti ništa o inteligenciji i sposobnostima čovjeka, no definitivno je zanimljivo da osoba nesklona učenju i radu u školi dogura do takve pozicije.

Index je stoga zamolio ministra da objasni kako je došlo do toga da baš svake godine odlazi na popravni ispit i koliko je na njegov uspon u državnom aparatu utjecalo učlanjenje u HDZ, prenosi net.hr.

‘Obrazovanje mi nije bilo prioritet’

“U mom osnovnom, srednjoškolskom i akademskom obrazovanju nije postojala grupa predmeta koja mi je predstavljala problem. Osnovnu školu Josipa Kozarca u Vinkovcima završio sam s odličnim uspjehom, a Prirodoslovno matematičku gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima s vrlo dobrim uspjehom. Ipak, u srednjoškolskom razdoblju, kao i većini adolescenata, učenje i obrazovanje mi nije uvijek bilo prioritetno. Ugledna i kvalitetna vinkovačka gimnazija stvorila mi je dobro predznanje za upis na Ekonomski fakultet u Osijeku, na kojem sam diplomirao među prvima u generaciji 2002. godine. U želji za nadogradnjom vlastitog znanja, upisao sam i završio poslijediplomski znanstveni studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 2008. godine, gdje sam također i doktorirao 2013. godine. Cijelo svoje akademsko obrazovanje prošao sam s odličnim uspjehom”, odgovorio je Banožić te dodao kako mu je politički angažman počeo 21. lipnja 2007.,prenosi net.hr.

Foto: Pixsell

NAJČITANIJE