20.5 C
Poreč
Nedjelja, 7 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Napreduje izgradnja pročistača Poreč jug i kanalizacijske mreže St. Amoroso i kolektora...

Napreduje izgradnja pročistača Poreč jug i kanalizacijske mreže St. Amoroso i kolektora Fuškulin –Jsenovica

Izgradnja kanalizacijske mreže St. Amoroso i podsustav Fuškulin u cesti Jasenovica-Fuškulin na području Poreča je pri završetku. Gradilišta su obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat, a investicije su im predstavili direktor Odvodnje Poreč Milan Laković i tehnički direktor Srđan Mažar.

Odvodnja je nastavila s ugovorenim investicijama a u St. Amoroso radovi su počeli početkom travnja i dosad je izvedeno više od pola ugovorenih radova, od priključka na postojeći kolektor kod hotela Diamant do cijevi ranije položene u cestu D75, u ukupnoj dužini 280 m.

Investicija u cesti Fuškulin-Jasenovica obuhvaća izgradnju gravitacijske i tlačne mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda podsustava Fuškulin u ukupnoj dužini od 1.190 m. U suradnji s Istarskim vodovodom Buzet, gradi se i sustav vodoopskrbe za naselja Jasenovica i Fuškulin. Radovi će se dovršiti krajem mjeseca svibnja, a potom slijedi i proširenje postojeće prometnice i njeno asfaltiranje.

Napreduje gradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Poreč Jug, koji se nalazi blizu naselja Mugeba. Budući će uređaj Poreč – jug, za pročišćavanje otpadnih voda, koristit će najsuvremeniju tehnologiju membranskog bioreaktora s kapacitetom prihvata i obrade otpadne vode za 48.000 ekvivalent stanovnika. Uređaj se gradi na površini od 17.400 kvadratnih metara, a dovršava se izgradnja zgrade predtretmana otpadne vode za membransku ultrafiltraciju, bazen za biološku obradu otpadne vode i  spremnike pročišćene vode. (iV)

NAJČITANIJE