16.9 C
Poreč
Petak, 7 svibnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNONapreduju radovi na obnovi Zavičajnog muzeja Poreštine u Palači Sinčić

Napreduju radovi na obnovi Zavičajnog muzeja Poreštine u Palači Sinčić

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je, u društvu ravnateljice Elene Uljančić i kustosa Gaetana Benčića, Zavičajni Muzej Poreštine u starogradskoj jezgri Poreča u kojem se obavljaju radovi na obnovi Palače Sinčić koje financiraju Grad Poreč, s iznosom od 400.000 kuna i talijanska Regija Veneto s 100.000 kuna, a izvodi ih tvrtka Kapitel d.o.o.

Gradonačelnik Peršurić izrazio zadovoljstvo da se s radovima nastavilo naglasivši da je projekt obnove Zavičajnog muzeja Poreštine gotov, sa svim dozvolama i suglasnostima. Čekamo otvaranje EU natječaja kako bismo projekt obnove muzeja prijavili i na sufinanciranje EU a drago nam je da nas je financijski podržala i Regija Veneto te da su u projekt obnove muzeja, uz stručni tim iz našeg muzeja, uključene i druge lokalne snage, rekao je Peršurić.

U tijeku je obnova međukatne konstrukcije barokne palače Sinčić s kojom će se moći ponovno otvoriti saloni Palače, naglasila je ravnateljica Elena Uljančić, izrazivši nadu da će turističku sezonu ustanova dočekati s otvorenim dijelom muzejskog sadržaja. (iV)

NAJČITANIJE