8.1 C
Porec
Petak, prosinac 6, 2019
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Nastavnici diljem zemlje odlučnim "NE" odgovaraju na Vladinu poruku

Nastavnici diljem zemlje odlučnim “NE” odgovaraju na Vladinu poruku

Iako je izjašnjavanje djelatnika srednjih i osnovnih škola na prijedlog Vlade RH predviđeno za sutra, većina djelatnika OŠ Finida (članovi i ne članovi Sindikata hrvatskih učitelja) već su se danas po tom pitanju izjasnili. Odgovor je – NE! 

Povećanje osnovice za 6% i dodatci od višekratnih 2% nikako ne predstavlja povećanje koeficijenta za 6,11% što je bio i ostao jedini zahtjev djelatnika obrazovnog sustava RH.

Zajedničkom fotografijom na kojoj drže natpis ‘NE’, odlučni su odbiti ponudu.

Osim djelatnika OŠ Finida, na društvenim se mrežama javljaju se i prosvjetni radnici iz raznih dijelova zemlje, kako bi najavili da će odbiti ponudu koja im je danas i sutra dana na referendumsko odlučivanje.

Vlada je obrazovnim sindikatima u štajku, prisjetimo se, ponudila paket kojim bi se plaće u 2020. povećale za 10,4 posto.

Od 1. prosinca plaće bi se kroz dodatak granskom kolektivnom ugovoru povećale za 3%, od 1. siječnja za još 2%, od 1. lipnja 3% te od 1. listopada još 2%. Ukupno bi se u 2020. plaća povećala 10,4%. Od toga je 6% povećanje koje će dobiti sve javne službe, a učitelji bi dobili dodatnih 4%. No, neki od njih tvrde kako im je vlada tih 4% dodatka nudila i prije štrajka. (iV)

NAJČITANIJE

- Advertisement -