31 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Nastavnici diljem zemlje odlučnim "NE" odgovaraju na Vladinu poruku

Nastavnici diljem zemlje odlučnim “NE” odgovaraju na Vladinu poruku

Iako je izjašnjavanje djelatnika srednjih i osnovnih škola na prijedlog Vlade RH predviđeno za sutra, većina djelatnika OŠ Finida (članovi i ne članovi Sindikata hrvatskih učitelja) već su se danas po tom pitanju izjasnili. Odgovor je – NE! 

Povećanje osnovice za 6% i dodatci od višekratnih 2% nikako ne predstavlja povećanje koeficijenta za 6,11% što je bio i ostao jedini zahtjev djelatnika obrazovnog sustava RH.

Zajedničkom fotografijom na kojoj drže natpis ‘NE’, odlučni su odbiti ponudu.

Osim djelatnika OŠ Finida, na društvenim se mrežama javljaju se i prosvjetni radnici iz raznih dijelova zemlje, kako bi najavili da će odbiti ponudu koja im je danas i sutra dana na referendumsko odlučivanje.

Vlada je obrazovnim sindikatima u štajku, prisjetimo se, ponudila paket kojim bi se plaće u 2020. povećale za 10,4 posto.

Od 1. prosinca plaće bi se kroz dodatak granskom kolektivnom ugovoru povećale za 3%, od 1. siječnja za još 2%, od 1. lipnja 3% te od 1. listopada još 2%. Ukupno bi se u 2020. plaća povećala 10,4%. Od toga je 6% povećanje koje će dobiti sve javne službe, a učitelji bi dobili dodatnih 4%. No, neki od njih tvrde kako im je vlada tih 4% dodatka nudila i prije štrajka. (iV)

NAJČITANIJE