14.3 C
Poreč
Subota, 5 prosinca, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Ne čudi li vas što ni jedan čelnik IDS-a nije uhićen zbog...

Ne čudi li vas što ni jedan čelnik IDS-a nije uhićen zbog ”afere Uljanik”? Piše Otac Manus

Ne čudi li vas što ni jedan čelnik IDS-a nije uhićen zbog ”afere Uljanik”? Koga vlast pravi budalama sa uhićenjem nekolicine sporednih lica i to baš dva mjeseca prije izbora za Europski parlament? Propast Uljanika je užasan zločin, ali je negacija učešća u tome još užasniji i kao takav predstavlja smijanje u lice svim građanima Istre te omalovažavanje njihove inteligencije.

Sjetite se što je Ivan Nino Jakovčić izjavio 2000. godine za Glas Istre:

 

Imajte ovaj novinski članak na umu svakog puta kada čelnici IDS-a putem medija s kojima imaju poslovne ugovore negiraju svoju ulogu u propasti Uljanika. Također, ne zaboravite da je Ivan Nino Jakovčić bio član Nadzornog odbora tvrtke Afarak.

Sumnjivi novinski članak iz Jutarnjeg lista povezan s današnjim uhićenjima?

Sagledajmo tijek događaja retrospektivno. Bliže se izbori za Europski parlament. U subotu, datuma 23.3. 2019. godine u Jutarnjem listu izlazi čudan intervju s Valterom Flegom u kojem patetično izjavljuje ”Priznajem, IDS je kriv. Krivi smo za to što se Istra razvija” , unatoč tome što Istra propada. U tom se intervju-u razgovaralo o Uljaniku. Novinarka nije bila ni mrvicu kritična tijekom razgovora s Valterom Flegom, odnosno, uopće ga nije pitala o Jakovčićevom članstvu u Nazdornom odboru tvrtke Afarak, što je prosto nevjerojatno i opipljivo popustljivo. Jednostavno, Valteru Flegu je, bez imalo novinarske kritike, dopušteno da javno i krajnje naivno opere IDS od krivice zbog Uljanika.

Tri dana nakon spornog intervjua počinju uhićenja ”glavnih krivaca” zbog ”afere Uljanik”. Među tim imenima nema Borisa Miletića, Valtera Flega, a ni Ivana Nina Jakovčića, odnosno nema točno onih koji svojom vlašću mogu utjecati na pravosuđe, medije i policiju. Njih vlast ne sumnjiči.

Uhićena su sasvim sporedna imena, odnosno, visoko pozicionirani zaposlenici koji su bili na ovaj ili onaj način povezani s IDS-om, ali ne i oni koji su paralelno sjedili u Nadzornom odboru tvrtke Afarak dok su istovremeno bili čelnici IDS-a i koji su još 2000. godine najavljivali seljenje Uljanika.

Sjetimo se slučaja Sanader. Njegovo uhićenje je bilo moguće tek nakon što je istupio s vlasti. S obzirom da narod ne poduzima ništa, čini se da ćemo morati pričekati da padne IDS kako bi javnost mogla saznati pravu istinu o slučaju Uljanik.

Ne budite naivni. Nije nimalo slučajan sporni intervju Valtera Flega za Jutarnji list od prije tri dana i povezaniji je s uhićenjima navodnih krivaca zbog propasti Uljanika više nego što prosječan um može zamisliti. Zbrojite dva i dva. Ne dozvolite da vam se smiju u lice.

Sumnjivi intervju iz Jutarnjeg lista s Valterom Flegom je raskrinkan ovdje.

 

Otac Manus

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

NAJČITANIJE