21.7 C
Poreč
Subota, 6 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica nekategorizirano Neviđena manipulacija Borisa Miletića povodom ''afere Uljanik'' putem režimskih medija!

Neviđena manipulacija Borisa Miletića povodom ”afere Uljanik” putem režimskih medija!

”Više sam puta istaknuo. Niti jedan član uprave, niti jedan član Nadzornog odbora bivših i sadašnjih uprava. Niti jedan član Poslovnog savjeta Uljanika niti je bio niti je član IDS-a. Niti je Karla Radolovića postavio IDS, niti je gospodina Antuna Brajkovića postavio IDS, pa tako nije ni gospodina Giannia Rosandu. Dosta s tim manipulacijama! Dosta s tim izvrtanjima!” – uznemireno je govorio Boris Miletić pred novinarima pritom kontinuirano bježeći pogledom u stranu.

Njegove izjave je, bez imalo novinarske kritike, prenosio Glas Istre koji ima sklopljenje poslovne ugovore s IDS-om i koji je bio u suvlasništvu Danka Končara dok je istovremeno izvještavao javnost o stanju u Uljaniku.

Video zapis Miletićeve izjave popraćene neprirodnim pokretima tijela možete pogledati ovdje.

Podatci o stranačkoj pripadnosti Karla Radolovića, Antuna Brajkovića i Giannia Rosande nisu poznati javnosti, no veoma je dobro poznata fotografija na kojoj Valter Flego i Boris Miletić ispijaju šampanjac s čelnicima Uljanika, nekima od osoba koje su uhićene zbog afere Uljanik.

(Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

 

Nije poznato kojoj su stranci pripadali članovi Nadzornog odbora Uljanika, ali je vrlo dobro poznato da je član Nadzornog odbora tvrtke Afarak (strateškog partnera Uljanika) bio Miletićev stranački kolega i bivši čelnik IDS-a, Ivan Nino Jakovčić. Spominjanje svojeg bivšeg šefa kao člana Nadzornog odbora tvrtke Afarak Boris Miletić vješto izbjegava.

Također, Miletić izbjegava komentirati Jakovčićevu izjavu iz 2000. godine o namjeri ”preseljenja Uljanika”.

Brojni građani putem društvenih mreža ističu da su zbog ”afere Uljanik” uhićena potpuno sporedna lica, odnosno da su u pitanju žrtveni janjci te smatraju kako je čitav slučaj tek medijska predstava prije izbora za Europski parlament.

(D.K.)

NAJČITANIJE