11.8 C
Poreč
Petak, 30 listopada, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Neviđeni bezobrazluk porečkog IDS-a! Povećali cijene otpada za 300% pa ih smanjuju...

Neviđeni bezobrazluk porečkog IDS-a! Povećali cijene otpada za 300% pa ih smanjuju umirovljenicima za 20%

Nakon što je porečki IDS drastično povećao cijene zbrinjavanja komunalnog otpada, pojavilo se alarmantno nezadovoljstvo građana, posebno umirovljenika i socijalno ugroženih. Povodom toga, porečki gradski vijećnici Emanuel Rudan (Živi zid) i Maurizio Zennaro (nezavisni) organizirali su 2. travnja prikupljanje potpisa građana s zahtjevom da se poništi postojeći cjenik, izradi novi cjenik i da se građanima povrati preplaćeno. Uspješno je prikupljeno više od 1700 potpisa građana.

Kako saznajemo, na 22. sjednici Gradskog vijeća (25.4.2019.) su Rudan i Zennaro namjeravali pozvati porečki IDS da izvrši zahtjeve koje je potpisalo 1700 građana, no od te su ideje odustali jer je 22. sjednicu Gradskog vijeća bilo nemoguće pratiti uživo i jer nije bila popraćena kamerom iz razloga što je porečki IDS proglasio ”tehničke probleme”.

Već smo pisali kako je građanima čudno što se ”tehnički problemi” pojave gotovo uvijek kada se može očekivati da će se na sjednicama Gradskog vijeća govoriti o stavkama koje nisu u prilog porečkom IDS-u.

Član Nadzornog odbora Usluge i predsjednik Istarske stranke umirovljenika-Poreč traži smanjenje cijena u čijem je povećanju sudjelovao

Tri dana nakon kontroverzne 22. sjednice Gradskog vijeća (28.4.2019.) objavljeno je putem lokalnih pro-IDS-ovskih medija da je Mario Ritoša, predsjednik Istarske stranke umirovljenika –Poreč , izjavio da je predsjedništvo porečke podružnice pokrenulo inicijativu prema Gradu Poreču i komunalnom poduzeću Usluga kojom žele ostvariti popust za odvoz komunalnog otpada za sve umirovljenike s područja Poreča i okolnih naselja u visini od 20%, što je porečki IDS prihvatio.

Dakle, nakon što je IDS povećao cijene odvoza komunalnog otpada za više od 300%, isti IDS po nagovoru koalicijskih partnera ( Istarske stranke umirovljenika) namjerava te cijene umanjiti za 20%. Prijedlog IDS-ovog koalicijskog partnera Maria Ritoše je uvažen dok se o prijedlogu IDS-ovih oporbenjaka Rudana i Zennara, koji je potkrijepljen s više od 1700 potpisa građana, porečki IDS još uvijek nije službeno očitovao.

Valja napomenuti da je Mario Ritoša ujedno i član Nadzornog odbore porečke Usluge, a to podrazumijeva da je i sam sudjelovao u enormnom povećanju cijena zbrinjavanja komunalnog otpada, što se posebno odrazilo baš na umirovljenike kojima sada nastoji spustiti cijene za 20%.

IDS-ovi mediji lažiraju vijesti

Lokalni mediji u vlasništvu IDS-ove mladeži kojoj je IDS ustupio poslovne prostore ( o čemu ćemo još pisati) lažirali su vijesti o zbrinjavanju komunalnog otpada i naveli kako ”umirovljenici razumiju povećanje cijena” što je notorna neistina. Umirovljenici s niskim mirovinama nisu u stanju plaćati nove cijene zbrinjavanja komunalnog otpada te su zbog toga izrazito gnjevni na porečki IDS.

Spomenuti mediji pozivaju na to da mediji ne smiju biti politički, ali su njihovi vlasnici i sami pripadnici IDS-ovi mladeži te o IDS-u pišu nekritično i promotivno.

Sumnjiva kronologija- ukratko

a) Porečki pripadnici IDS-a povećali su cijene zbrinjavanja komunalnog otpada za više od 300%

b) Proglasili su ”tehničke poteškoće” baš kada se moglo očekivati da će IDS-ova oporba govoriti o tom problemu na GV

c) Koalicijski partneri porečkog IDS-a traže smanjene cijena zbrinjavanja komunalnog otpada za 20%, iako su i sami sudjelovali u enormnom povećanju cijena zbrinjavanja komunalnog otpada. Nekim čudom, sve to porečki IDS odobrava bez prigovora.

d) Lokalni mediji u vlasništvu IDS-ove mladeži plasiraju lažne vijesti da porečki umirovljenici razumiju nove cijene zbrinjavanja komunalnog otpada te predstavljaju IDS-ove koalicijske partnere kao jedine zaštitnike umirovljenika, dok o 1700 prikupljenih potpisa od strane IDS-ove oporbe uopće nisu pisali.

(D.K.)

NAJČITANIJE