17.5 C
Poreč
Četvrtak, 24 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica HRVATSKA NEVJEROJATNO! Amsterdamska koalicija ušla u koaliciju s HDZ–om i HSP–om u Ličko–senjskoj...

NEVJEROJATNO! Amsterdamska koalicija ušla u koaliciju s HDZ–om i HSP–om u Ličko–senjskoj županiji

Portal ivijesti.hr razotkriva:

Na županijske izbore u ličko senjskoj županiji koji će se održati 10. ožujka 2019. godine, izlazi HDZ sa koalicijskim partnerima. Politička stranka HDZ koalira sa HSP -om AS i Bunjevačkom strankom, ali vjerovali ili ne, i s HSS – om i HSU – om, koji su dio Amsterdamske koalicije.

Amsterdamsku koaliciju čine: GLAS, HSS, IDS, PGS, HSU, Hrvatski laburisti i Mrsićevi Demokrati, a službeno su im najveći politički rivali konzervativni HDZ i još konzervativniji HSP. Ipak, to nije HSS i HSU u Ličko–senjskoj županiji zaustavilo da u političkom smislu postupe poput pravih amsterdamskih dama.

”Dok je takav HDZ na vlasti, pa makar i u najmanjem mjesnom odboru ili općini, a kamoli u državi, Hrvatska ne može naprijed. Oni su nam uteg oko nogu, i moj osobni prijedlog će biti da se toj uhljebničkoj i štetočinskoj stranci, kad ostane bez vlasti, zabrani djelovanje, i da se još provede lustracija” izjavio je šef HSS-a Krešo Beljak jučer na konferenciji za novinare (7.3.2019.) u Rijeci.

Na istoj konferenciji za novinare, prema koalicijskim partnerima svojih koalicijskih partnera, nije bila blaga ni Anka Mrak–Taritaš. Optužila je HDZ za ”Orbanizaciju države”.

”Ova Vlada vodi Hrvatsku putem orbanizacije, a jedina razlika imeđu Viktora Orbana i Plenkovića je u tome da Orban jasno govori o restrikcijama koje želi uvesti, a Plenković u svojim svilenim rukavicama jedno govori, a drugo radi” – rekla je Mrak–Taritaš.

(ivijesti.hr)

Foto: indirektno.com

NAJČITANIJE