29.9 C
Poreč
Utorak, 11 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Njemački turisti odabrali Istru kao jednu od top autodestinacija za odmor unatoč...

Njemački turisti odabrali Istru kao jednu od top autodestinacija za odmor unatoč koroni

Netom objavljeni rezultati ADAC-a o planiranju ruta njihovih članova donose odlične vijesti – Istra je ponovno na vrhu liste želja njemačkih gostiju, ljubitelja kampiranja!

Prema upitima članova najvećeg njemačkog autokluba koji su realizirani tijekom svibnja i lipnja, dva krizna pandemijska mjeseca, Istra je zauzela čvrstu poziciju na vrhu ljestvice najpopularnijih destinacija-regija u koje njemački gosti žele putovati.

Da je Istra najomiljenija regija za odmor njemačkih kampista, ADAC-a je prvi puta objavio u rezultatima iz 2010. godine. Od tada pa sve do prošle godine, cijelo jedno desetljeće, Istra je ostala najpopularnija regija na godišnjoj listi planiranih putovanja ADAC-ovih članova.

U članku pod naslovom “Na odmor automobilom: najpopularnije destinacije unatoč koroni” ADAC je 6. srpnja 2020. objavio rezultate najtraženijih putnih ruta svojih članova u razdoblju pred glavnu sezonu.

Hrvatska se među turističkim destinacijama po prvi puta pozicionirala na drugo mjesto, iza Njemačke, i to sa značajnim odmakom u odnosu na Italiju, koja je s drugog dospjela na četvrto mjesto, te na Austriju, koja je sada na petom mjestu.

Istraživanje je obuhvatilo 85.000 upita, realiziranih tijekom dva predsezonska mjeseca: na Njemačku se odnosilo 37 posto zaprimljenih upita za planiranje putovanja (prošle godine 30 posto), dok je Hrvatska ubilježila 14 posto upita (prošle godine 9 posto, na trećem mjestu). Među regijama, zanimanje za Istarski poluotok iskazano je kroz 11 posto svih upita, a slijedi njemačka Gornja Bavarska sa 6,4 posto.

ADAC je najveći njemački i europski automobilski klub s više od 18 milijuna članova čiji kamping vodič predstavlja najvažniji izvor informacija njemačkim gostima. U izdanju popularne “kamperske biblije”za 2020. hrvatski kampovi zabilježili su najveći rast kvalitete u Europi, među kojima istarski imaju najveću prosječnu ocjenu 4,1 (najveća je 5).

Najvišu kategoriju ADAC Superplatz za 2020. dobili su Aminess Sirena i Aminess Maravea Camping Resort u Novigradu, Val Saline i FKK-Camping Valalta u Rovinju, Lanterna Premium Camping Resort kraj Tara te Istra Premium Camping Resort u Funtani koji je osvojio i posebnu nagradu za inovacije i razvoj – ADAC Innovation & Progress Award 2020.

Izvor: Novac.hr

NAJČITANIJE