10.9 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNONovigrad i Poreč dobro su odradili produženi uskrsni vikend

Novigrad i Poreč dobro su odradili produženi uskrsni vikend

Tijekom produženog blagdanskog uskrsnog vikenda u Novigradu je boravilo 1.580 turista koji su ostvarili 4.200 noćenja, informirala nas je nakon sabranih «rezultata» direktorica Turističke zajednice Novigrad Vesna Ferenac. Otvoreni su bili, s obzirom na otežane uvjete poslovanja svi novigradski hoteli – Cittar, Nautica, Makin, Rivalmare i Maestral, a otvorena su bila i dva kampa.

U odnosu na turistički promet ostvaren tijekom blagdana Uskrsa 2019 godine, budući je prošle godine bilo sve zatvoreno, ove godine je u Novigradu ostvareno 45 do 50 posto turističkog prometa predsezone. Najbrojniji gosti bili su Nijemci i domaći gosti, a u znatno manjem broju od uobičajenog, u Novigradu su boravili gosti iz Slovenije te Švicarci i Česi.

Iako nas je Njemačka stavila na crvenu listu i nije bilo masovnih dolazaka gostiju s obzirom na epidemiološku situaciju, možemo biti zadovoljni s turističkim prometom za Uskrs, naglasila je Fernac napomenuvši da se odgovornim ponašanjem građana može utjecati na turističku predsezonu pa je pozvala sugrađane da poštuju preporuke stožera jer je sigurnost ključni faktor za dolazak turista.

Zadovoljstvo turističkim prometom tijekom produženog vikenda za blagdan Uskrsa izrazio je i direktor Turističke zajednice Poreč Nenad Velenik. U Poreču je bio otvoreno sedam hotela i ostvareno je oko 10.000 noćenja. Najbrojniji su bili Hrvati pa gosti iz Njemačke, Češke, Švicarske i Austrije. Sa tradicionalnih tržišta, kada je u pitanju dolazak na prostor Poreča, Talijanskog i Slovenskog, gostiju gotovo nije bilo.

Kako nam se bliži prvosvibanjski praznik nadamo se povoljnijoj epidemiološkoj situaciji i većoj procjepljenosti stanovništva, posebno turističkih djelatnika kako bi ponovno «došli» na zelenu listu naših emitivnih tržišta, rekao je direktor TZ Poreč Nenad Velenik. (iV)

NAJČITANIJE