31 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Novigrad i Poreč skratili radno vrijeme ugostitelja i «zatvorili» vrata gradskim upravama...

Novigrad i Poreč skratili radno vrijeme ugostitelja i «zatvorili» vrata gradskim upravama i sportskim događanjima

U cilju sprečavanja širenja epidemije uzrokovane novim koronavirusom COVID-19, na prostoru Istre, po naputku Zavoda za javno zdravstvo IŽ, službe za epidemiologiju, gradonačelnik Novigrada Anteo Milos i Poreča Loris Peršurić, donijeli su odluke koje mijenjaju svakodnevicu Novigrađana i Porečana.

Gradonačelnik Novigrada, Anteo Milos potpisao je odluku o skraćenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Novigrada, od 6 do 23 sata, uz obavezu osiguranja mjera zaštite i higijene za goste.

Gradonačelnik Milos potpisao je i naredbu o zatvaranju gradskih ustanova za javnost, knjižnice, muzeja, prostora udruga civilnog društva, saveza i otkazivanju svih okupljanja na području Novigrada.

Gradska Uprava Novigrada za potrebe svojih sugrađana bit će od četvrtka,12. ožujka, do daljnjega, dostupna ograničeno a sa službenicima će Cittanovesi moći kontaktirati isključivo telefonski, pismeno ili elektroničkom poštom.

U Poreču je gradonačelnik Loris Peršurić donio odluku o odgađanju okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru na području Poreča do 14.travnja o.g. Peršurić je donio odluku i o zatvaranju sportskih objekata, u vlasništvu Grada, na području grada do 14.travnja o.g a odaslao je preporuku građanima, po prijedlogu Stožera civilne zaštite IŽ o prevenciji širenja virusa COVID-19 imajući u vidu i blizinu granice s Italijom i dnevne migracije lokalnog stanovništva.

Od jučer, 11 ožujka, Gradska uprava Poreča, ustanove i tvrtke, ograničit će rad sa strankama, osim u slučajevima hitnosti, uz poziv da komunikaciju obavljaju elektroničkim putem, poštom ili telefonom. (iV)

NAJČITANIJE