10.8 C
Poreč
Četvrtak, 21 siječnja, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Novigrad je živnuo, svoja vrata su otvorili Muzej Lapidarij i Gradska knjižnica

Novigrad je živnuo, svoja vrata su otvorili Muzej Lapidarij i Gradska knjižnica

Uz strogo pridržavanje epidemioloških i higijenskih mjera uz fizičko distanciranje korisnika knjižnice, Gradska knjižnica Novigrad počela je s radom od ponedjeljka, 4. svibnja og. Prva faza rada Knjižnice uključuje mogućnost posudbe i povrat knjiga i DVD-a bez korištenja prostora Knjižnice a prema uputama za prevenciju širenja virusa Covid-19, do daljnjega je zatvorena čitaonica dnevnog tiska, a neće biti moguća ni upotreba računala, skeniranje, tiskanja i fotokopiranja.

Knjižnica će biti otvorena ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati, a utorkom i četvrtkom od 14 do 18 sati. Posudba i povrat knjiga i DVD-a obavljat će se na ulazu u Knjižnicu kod Parka mladih, naglasila je ravnateljica Knjižnice Morena Mofardin Kako bi se ubrzao postupak posudbe i smanjila gužva ispred Knjižnice, mole se korisnici da knjige ili DVD-e koje žele posuditi pronađu ranije u katalogu koji se nalazi na web stranici Knjižnice ili mogu nazvati Knjižnicu ( 052-729-040) ili naručiti knjigu putem e-maila (info@knjizncanovigrad.hr).

U vrijeme trajanja izvanrednih mjera knjige će se posuđivati na 42 dana a DVD-i na 14 dana. Pri povratu, knjige i DVD-i bit će dezinficirani u posebnim prostorima. Sve posuđene knjige i DVD-i građa moći će se vratiti bez plaćanja zakasnine do 1. lipnja o.g.

Svoja vrata otvorio je u ponedjeljak i Muzej Lapidarij u kojem djelatnici, kako nam je rekla ravnateljica Muzeja Lapdarij dr. sc. Jerica Ziherl, pripremaju postavu izložbe s temom – Životna priča Sonje Ritoše, o «njezinoj» Dajli iz vremena 70-te, 76-te godine, a koja će biti «otvorena» u Lapidariju povodom Međunarodnog dana muzeja.

Izložba će biti «prenošena» i virtualno a u prostor Lapidarija moći će, sukladno propisima Nacionalnog stožera u istom momentu ući pet osoba poštujući sve epdemiološke i higijenske mjere. Tijekom mjeseca svibnja radno vrijeme Muzeja lapidarij bit će od 9 do 15 sati. (iV)

NAJČITANIJE