10.7 C
Poreč
Utorak, 25 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Obiteljski dan u Medulinu: prikupljeno 40.038 kuna!

Obiteljski dan u Medulinu: prikupljeno 40.038 kuna!

U završnici ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u Medulinu je u subotu održan jubilarni 5. Obiteljski dan. Sportsko-rekreativna i zabavna manifestacija ove je godine okupila preko tisuću mještana i posjetitelja svih generacija, koji su uživali u aktivnostima i sadržajima dosad najbogatijeg izdanja manifestacije u organizaciji Općine Medulin, piše iPress.

Zahvaljujući iznimnim pojedincima, udrugama i klubovima, ustanova i firmama koje djeluju na području općine i uključile su se u realizaciju manifestacije, program ovogodišnjeg Obiteljskog dana bio je prava rođendanska proslava.

Održale su se sporsko-zabavne igre u kojima su zajedno u timovima sudjelovali roditelji i djeca vrtićke dobi te potom osnovnoškolci, a koje je kao i u ranijim izdanjima manifestacije osmislila i sa svojim učenicima volonterima provela profesorica Đeni Blarežina iz pulske Gimnazije. Na radost najmlađih tu je bila animacija, EKO program, face painting i napuhanci Zemlje zabave.

Na plaži Bijeca članovi konjičkog kluba Istra Star Medulin organizirali su za posjetitelje jahanje konja, dok su se na jumicar poligonu mališani mogli provozati u mini automobilima te educirati o sigurnosti u prometu. Turistički vlakić tvrtke Pronat d.o.o. cijelo je vrijeme vozio sve zainteresirane u besplatnim kružnim vožnjama autokampom Medulin, a djelatnici komunalnog poduzeća Buža d.o.o. posjetiteljima su omogućili vožnje barkom po medulinskom portu.

Tijekom programa dodijeljene su vrijedne nagrade mještanima i poslovnim subjektima, u obliku novčanih poklon bonova koje je Općina Medulin temeljem ljetos održanog natječaja pripremila za kategorije najljepše okućnice, balkone i terase ugostiteljskih objekata na svom području.

Uz umjetnika Andriju Grošetu gužva nije prestajala, a on je tijekom manifestacije portretirao i u karikaturi ovjekovječio 40-tak malih i velikih posjetitelja.

Članovi udruge Mutila za ovu su se priliku prerušili u Rimljane te kao pravi antički animatori oduševljene mališane zabavili velikim antičkim vrtuljkom koji je bio prava atrakcija manifestacije te zabavnim foto okvirima antičke rimske tematike u kojima su se dječja lica u trenutku, uz malin u Medulinu, vraćala u 3.000 godina staru Mutilu… U kreativnim i edukativnim radionicama uz odgojiteljice DV Medulina te učiteljice medulinske osnovne škole održan je i sajam razmjene TiDam – TiDaš, kojemu se odazvao velik broj mještana te na štandove Zelene Istre donio igračke, knjige, slikovnice, društvene igre, odjeću te razne uporabne predmete. Volonteri Crvenog križa Pula mjerili su svima koji su to željeli šećer i tlak, a čak je četrnaest kuharskih ekipa timski pripremalo raznovrsne i ukusne domaće slane i slatke specijalitete.

Posebnost je ove godine i prvi put u Medulinu bila mega fritaja od tisuću jaja s gljivama i pancetom, a tijekom manifestacije uz donacije je podijeljeno 2.700 porcija hrane, a pred sam kraj manifestacije u znak zahvale svima te kako bi se najbolje obilježio 5. Obiteljski dan, Općina Medulin sve je prisutne počastila velikom slavljeničkom tortom.

Neizostavan sadržaj i ove je godine bila bogata lutrija koju su pripremali djelatnici Općine Medulin zahvaljujući velikodušnim donacijama preko 130 poslovnih subjekata.

Od gotovo 1.000 listića, koji su svi bili dobitni te su svi ušli u bubanj za glavne nagrade, najsretniji su posjetitelji osim odmah preuzetih nagrada, u dva kruga izvlačenja izvučeni i kao dobitnici glavnih nagrada lutrije. Uz kartone vina i umjetničke slike, dva su sretna dobitnika kućama ponijela Obiteljske pakete u vrijednosti od preko 5.000 kuna svaki. Na štandu lutrije tijekom Obiteljskog dana preuzimale su se i umjetničke slike udruge MedulinArt izlicitirane tijekom aukcije na Facebook stranici Općine Medulin, te su se na licu mjesta ostale slike donirane od MedulinArta mogle i kupiti.

Svim se navedenim sadržajima i aktivnostima prikupljalo sredstva za cilj 5. Obiteljskog dana – Svi za školu!. Uz zahvale svim mještanima i posjetiteljima koji su prošlu subotu proveli na medulinskoj rivi uz malin na vitar, iz Općine Medulin s ponosom naglašavaju da je prikupljeno ukupno 40.038,05 kuna! Taj će iznos biti doniran medulinskoj osnovnoj školi za nabavu peći za keramiku i klupa za opremanje novoizgrađenog dijela škole.

Ukupno je 31 organizacija te više od 170 osoba, od čega stotinu volontera svojim timskim radom i osobnim trudom omogućilo da 5. Obiteljski dan bude najuspješniji do sada!, izvijestili su iz Medulina, piše iPress.

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?