Obrtnici i poduzetnici nezadovoljni su ponudom porečke Plave Lagune d.d

U Obrtničkom domu u Poreču zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Plave Lagune d.d. okupili su se s ciljem definiranja budućih aktivnosti u pregovorima.

Obrtnici i poduzetnici izrazili su svoje nezadovoljstvo ponuđenim uvjetima koje im je Plava Laguna d.d. dostavila za prostore u Poreču i Umagu. U Obrtničkom domu okupilo se četrdesetak zakupaca, a prisutni su bili i predstavnici Udruženja obrtnika Poreč, Obrtničke komore Istarske županije, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula i odvjetničkog ureda iz Pule kojem su se obrtnici obratili za pomoć i savjete u postupanju.

Obrtnici i poduzetnici su nezadovoljni ponuđenim uvjetima u kojima Plava Laguna d.d. nudi smanjenje ugovorene naknade, zakupa za 10% za ovu turističku sezonu, a kako stoji u ponudi, i objekti koji su zatvoreni moraju platiti dio zakupnine, i uz to još u 100 postotnom iznosu podmititi paušalne troškove komunalne naknade, slivnih voda, odvoza smeća.

Na odgođena plaćanja bi se primjenjivalo i pravilo uvećanja zakupa po EURIBOR-u +1 posto kamata na razini Ugovora, a zakupodavac će eventualno tražiti dodatne garancije kao osiguranje plaćanja.

S obzirom na neujednačeno punjenje hotelskih kapaciteta, neizvjesnost turističke sezone, te mogućnost zatvaranja granica, zakupci smatraju da se Plava Laguna d.d. ne ponaša partnerski. Predstavnici Obrtničke komore i Udruženja obrtnika podržali su zahtjeve obrtnika a odvjetnički će ured prikupiti punomoći zakupaca za zastupanje u pregovorima sa Plavom lagunom d.d očekujući više razumijevanja od menadžmenta i vlasnika.