13.1 C
Poreč
Srijeda, 19 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO U Kini od koronavirusa umrlo više od 1 000 osoba, više od...

U Kini od koronavirusa umrlo više od 1 000 osoba, više od 42 tisuće zaraženih

Kineski predsjednik Xi Ping u jednom od mnogobrojnih centra za prevenciju zaraze od koronavirusa

Broj umrlih od koronavirusa premašio je broj umrlih od SARS-a, teškog akutnog respiratornog sindroma, od kojega su 2002.-2003. godine u svijetu umrle 774 osobe.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), broj novozaraženih u Kini u jednome danu sada je stabiliziran, ali je još prerano reći da je prošao vrhunac epidemije.

Skupina međunarodnih stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije pod vodstvom Brucea Aylwarda, veterana koji je radio i na drugim zdravstvenim kriznim žarištima, otputova je u nedjelju navečer u Kinu, objavio je SZO.

U četiri dana zabilježili smo razdoblje stabilnosti tijekom kojega se broj prijavljenih slučajeva zaraze nije povećavao. To je dobra vijest i moglo bi imati utjecaja i na mjere nadzora”, rekao je Michael Ryan, koji je u SZO-u zadužen za hitne zdravstvene programe.

Po riječima američkoga stručnjaka Iana Lipkina sa Sveučilišta Columbia, epidemija bi mogla doseći vrhunac za dva tjedna, prije nego što se počne povlačiti, premda je moguće i povećanje broja zaraženih kada se ljudi počnu vrati na posao.

Broj zaraženih stranaca u Kini popeo se na 27 osoba. Izvan Kine, uključujući i autonomne pokrajine Makao i Hong Kong, zabilježeno je više od 350 slučajeva zaraze u tridesetak zemalja, prenosi repubblica.it

Foto: repubblica.it

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?