4.7 C
Poreč
Petak, 4 prosinca, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Odgovor BINA Istre na "korona party" u Cerovlju

Odgovor BINA Istre na “korona party” u Cerovlju

Jučer nakon objave članka “Je li Korona party u Cerovlju razlog ,,eksplozije” zaraze na Pazinštini?” dobili smo odgovor od BINA Istre kojega prenosimo u cijelosti. Još čekamo odgovor od Stožera CZIŽ i Epidemiološke službe Istarske županije, kada ih dobijemo i i njih prenosimo u cijelosti. 

Svečanost i domjenak prilikom puštanja u promet dionice Istarskog ipsilona su, s obzirom na važnost projekta, na kojem je angažirano preko 700 radnika lokalne operative, održani u nazočnosti 35 uzvanika, i to u cijelosti na otvorenom.

Tijekom svečanosti otvorenja i domjenka ispoštovane su sve epidemiološke mjere propisane od strane Stožera civilne zaštite, od mjerenja tjelesne temperature, dezinfekcije ruku i površina, nošenja zaštitnih maski pa do držanja distance između uzvanika. Ističemo kako su, ne samo službeni dio, već i domjenak održani na otvorenom.

Unatoč tome što je dvoje uzvanika naknadno bilo pozitivno na COVID 19, nije potvrđeno da je do zaraze došlo tijekom otvorenje dionice Istarskog ipsilona. Ujedno ističemo kako nakon svečanosti i domjenka, među uzvanicima nije zabilježen slučaj prijenosa virusa, što potvrđuje strogo poštivanje svih epidemioloških mjera.

NAJČITANIJE